Tyxo.bg counter

Изяж Азия - Кулинарни приключения и рецепти от Азия

27.01.2014 Ако сте в Москва обезателно посетете ресторант "БЕЛЫЙ ЖУРАВЛЬ" , много вкусно и типично корейско и ... люто!

Японците са толкова креативни когато оформят храна, а някой от тези според мен са си само за любуване. Идеи за красиво суши :)

19.09.2013 Корейски ресторант "Ариранг" в София - ул.Ел.Багряна 2

Близо до х-л Плиска, през юли е открит Корейски ресторант Ариранг. Обстановката е скромна, ресторанта е на 2 нива и е доста удобен за по големи компании. Посреща ви усмихнат собственика, знае малко български и е истински гостоприемен и грижовен.
Менюто е доста кратко а цените са разделени на 3 - ястия от 20 лв, ястия от 15 лв и 3 по малки предястия с цени от 8 лв. Всичко е с картинки. Ако нещо е неясно, той любезно го обяснява. За пиене ни предложиха меню с бири, но ние не се сетихме и да попитаме имат ли нещо друго. В цената на храната са включени традиционните купички с разядки както им казваме ние, а към супите получаваш купичка с ориз. Донесоха ни вилици и лъжици и приятно се изненадаха когато си поискахме клечки. 
Цялата обстановка и обслужването са някак домашни и непретенциозни, но пък топли и много уютни.
Ние си избрахме 3 основни ястия - тенджан чинге (супа умероно люта с зеленчуци и тофу, мисля че трябва да е с морски дарове, но в случая беше с телешко) , Чапче ( оризови спагети с зеленчуци и сос) и Бибимбап рол ( това е бибимбап обаче поднесен като ролце суши). Разядките бяха - люта ряпа, мариновани гъби, панирана риба, кимчи (много вкусно), кимчи джун (омлет с кимчи). 
ИИИИ всичко беше много вкусно! Страхотна вечеря :). Горещо ви препоръчвам да опитате:). 
Когато тръгвахме, заведението се напълни от 3-4 семейства корейци с много деца :). А на края на вечерята ни почерпиха с грозде и ни подариха красиви корейски дървени ключодържатели ! Готвачката дойде да се запознае с нас ... абе всичко беше толкова хубаво и приятно, че нямам подходящи думи. Затова малко снимки:

5.05.2013 Корейски обяд в "Бели жерави" Москва

11.02.2013 Една интересна статия за корейските блюда които се поднасят на Лунната Нова година : yesasia.ru
Моя първи Omurice !

Корейска вечеря

Вечеря о. Пенанг, Малайзия

Уебсайт в alle.bg