Корейски филми и сериали

"/>

You Are My Pet (2011)

Корейски филм с участието на Kim Ha-Neul и Jang Keun-Suk, който е филмова версия на станалия много популярен и обичан през 2003 година Японски мини сериал със същото име . И двете неща са с първоизточник  Японската манга на Yayaoi Ogawa - "Kimi wa Pet"  (Отличена през 2003 с Kodanisha Manga Award). Тази година японците страртират ремейк на хитовия си сериал, който започва да се излъчва на 6.02 и ще продължи цели 16 епизода (Оригинала е бил 10).

Да се върнем на филма. Като цяло има само 3 образа в този филм, младия мъж , старата любов и главната героиня. Историята написана съвсем накратко е : успяла в бизнеса жена, препълнена с комплекси поради липса на стабилна връзка, намира пред дома си , по млад от нея мъж който по една или друга причина остава да живее в дома и, съгласявайки се да играе роля на неин домашен любимец, в случая кучето Момо. То е ясно какво става накрая, важното е как става. Ми във филма, ако не знаете историята, няма как да разберете кое как и защо се случва. Някак режисьора хич, не е съумял да изясни завръзката. За жалост, в последствие филма продължава с разпокъсани сцени , който не хвърлят повече светлина по отношение на фабулата. Актьорите от своя страна, търчат насам на там и сами не успяват да се вживеят в ролите си. Момо би следвало да е мил и сладък, да преживява някакви чудеса, Jang Keun-Suk обаче, си играе просто готин пич. Kim Ha-Neul се старае малко повече да се доближи до образа, но пък на нея и дават толкова много размотаване, че не и остава време да покаже нещо. Химия между двамата няма, ма то как и да има де. Цялото ми впечатление е, че не са снимали филм, ами са се опитали да включат по нещо от 10 епизода на сериала в рамките на 2 часа . Спокойно са можели да орежат сюжетните линии които и без друго не влияят особено на посланието , което би следвало да е свързано с това колко сме самотни в 21 век.

Това е. Приятен е визуално, но не знам освен твърди фенове на двете звезди дали има друга публика.

"/>

 Like for Likes (2016)

 Like for Likes  е един много стандартен сюжетно и кинематографично филм за любовта. На мен обаче ми хареса, по причина която още не мога да си изясня. Историята е на 3 двойки – как се събират в общи линии. Единия герой е глух, другия е халю звезда, а третия готвач. Срещу тях имаме работещо леко вятърничаво момиче, супер успешна сценаристка и стюардеса. Разбира се, без особено прекаляване двойките са свързани по един или друг начин. Като цяло за два часа, режисьора разказва 3 истории на които в други случаи посвещават по 16 серии.

Стандартната, за повратностите в живота на звездите и липсата на лично пространство комбинирана с историята за по възрастната и успяла жена и младият мъж, който и отдава цялото си сърце -  е направена много трогателно и достоверно и макар да разполагаше с даже по малко от 1/3 от въпросните 2 часа - беше невероятно убедителна. Според мен освен режисьорски майсторлък тук най-вече натежа много добрата игра на Yoo Ah-In. ( Нещо нямащо нищо общо с филма. Този актьор е много особен според мен. Изглежда ми направо грозноват , обаче има някакви моменти в които от него строи една комбинация между мъжественост и чар , винаги се изненадвам от къде ги вади. Той ми е и един от примерите за разликата в критериите – в форумите азиатците честно споменават колко е красив, нещо което аз никак не виждам. )

Най - слаба ми се видя историята с младите момче и момиче , той оглушал след катастрофа композитор на музикални хитове … тя леко повърхностна, но пък с добро сърце девойка. В тяхната история имаше една много силна сцена, свързана с азиатските нрави. Kang Ha-Neul съм гледала само във второстепенни роли, а Esom ми е доста неизвестна, като цяло и двамата играха сърцато, макар и леко незабележимо.

Третата история на двамата 40 годишни, беше най-изчерпателно представена сякаш поради факта, че до откриването един/друг им трябваше повече време. Като цяло тя тръгна по линията: той и тя живеят по стечение в една квартира и от там започва всичко. Това всичко Choi Ji-Woo и Kim Ju-Hyeok го направиха много приятно и топличко за гледане.

Това е филм в който сюжета няма чак такова значение, всъщност комбинацията е чудесното в него. Няма страдание и дълбок замисъл просто хубав филм на тема обичане. 

"/>

Hello Monster / Remember You (2015)


Малко нетрадиционно, но вместо ревю, публикувам коментарите си докато гледах сериала. На мен определено ми хареса. Имаше много загадки и актьорите играха чудесно. Горещо го препоръчвам на всички изкушени от кримки. 

„На мен всичко криминално ми харесва явно, щото глупостите не ме дразнят. Само не ми е ясно кой е доктора и защо адвоката се усмихва така, много зловещо му се получава някак.“

„За адвоката и аз така мисля, много си прилича с малкото момченце което играе детската роля. За доктора мислиш, че е Lee Joon-Young?  Ако е така, не си прилича и как ще му се е сменил толкова характера? И също той е приятел на дъщерята на изчезналия полицай, който се предполага, че като млад е убил? Някакъв друг ще е той според мен, ама явно е баш главен герой де. Абе има си интересни моменти, само главната актриса играе малко странно непоследователно и уж не е стара пък изглежда доста по-стара от всички други, стои ми като кръпка някак, пък уж е в центъра.“

 „И на мен не ми е неприятен сериалът (засега). Според мен адвокатът е братчето, а докторът е бившият затворник със сменена самоличност“

 „ Ааааа много добре. Адвоката вече е ясен. Остава да се изясни колко е лош , ще ме изкефи, ако се окаже много лош. Сега само ме тревожи, че не зацепвам кой е доктора и къде е D.O. И ми е странна главната героиня, някак ми изглежда по - стара от всички , уж не е, а така ми изглежда . Мда. „

 „Е вече всичко се изясни, каква ще е драмата следващите 5 серии интересно. Но ги докараха много симпатични тези убийци и едни такива внимателни, мили работливи...“

 „12 серия - леле мале!“

 „… и аз се надявах тайничко всичко да е много по завързано, и да се окаже че убийствата ги е правил големият брат – например. Обаче продължава да ми е интересно. „

 „е не! 14 серия е покъртителна! много добре им се получава. агх! " Така става, когато лошото опитва да прави добро"  много добра сцена“

„Имам 3 предположения,макар че всъщност няма значение какво става с Мин, любовта им беше толкова хубава. Предположение номер 1: Мин избра любовта към брат си и ще иде в затвора. Предположение номер 2 : Мин си имаше резервен вариант и избра да изчезне тотално. Предположение номер 3 : Втори сезон“

 „Свърши, жалко че свърши!“

"/>

The Time We Were Not In Love (2015)

Понеже гледам поредния филм в който съм неудовлетворена  от сюжета, та се сетих за този сериал, който гледах преди време .  Не ми се пише ревю затова само да споделя наблюдение.

 Когато гледаме корейски драми редовно мрънкаме заради разните там стандартни истории:  или са пепеляшки, или има някакви тъмни семейни драми или има родители несъгласни с децата или в крайна сметка жените са 15 години по стари от мъжете . Т.е. винаги има някакви насилствени обстоятелства, някакви нереалистични втъкани истории, които раздразват любителите на жанра и те критикуват ли критикуват. Е този сериал не е такъв. Всъщност и тук могат да се засекат някой други клишета, но генерално няма и не съдържа нереалистична история. Даже проблема на сериала е именно, че нищо такова няма. Има зрели хора  с нормални професии и променливи успехи, има бивши гаджета има настоящи ухажорки. Има някаква ежедневност в представянето на събитията. Липсва и този wow ефект на влюбването, който по някога дразни. Има едно искренно приятелство, което винаги от едната страна е било повече от приятелство, а от другата само приятелство. Изобщо е нещо като реалния живот събран на по кратко място и разбира се разказан по корейски.

…Ми и е скучно. Явно като няма драми и излишества и няма интерес. Мина със слаб рейтинг както в Корея така и в интернет. Бтв. поведението на главната героиня на моменти бягаше на актрисата в резултат на което и се получаваше лигавко и не съвсем нормално за възраста и. Бившото и гадже пък се играеше от актьора Yoon Gyun-Sang който е 10 години по-млад и от актрисата и самата си роля, но не това е причината за липсата на положително отзиви.

"/>
She Was Pretty (2015)

Иска ми се да напиша: свърши . После, да въздъхна облекчено и да го оставя така.
Може да останете с впечатление обаче, че сериала хич не е хубав или да се зачудите защо Siwon е на снимката (макар, че знаете де - готин е! + ако не беше той едва ли щях да го догледам този сериал ).

Започна много добре и бих казала интересно и живописно. После изведнъж се оказа, че една жена се смята за хубава или грозна според това дали косата и е права или къдрава и дали има пудра. Тва леко прецака нещата, щото някак всеки си е слагал пудра и някак цялата и драма и ниско самочувствие стояха силно нереално на фона на къде по баталните драми с затлъстяването , белезите  или поне пъпки по лицето. Изключително досадна нотка вкарваха и едни детски спомени, които просто бяха досадни и силно излишни почти през цялото време освен на първото показване. Не стига това, ами и главния герой се беше влюбил в главната героиня кога е бил на 10 и след като едни 25 години не са се виждали, се връща да я търси за да се ожени за нея. Е сега има ли изобщо такова нещо в живота ? Да не говорим, че тя явно освен, че до 30 е учила , ами и гадже не е имала. Тук бих вкарала нещо хубаво като интрижката с най-добрата приятелка,която се влюби в главния и може би най-хубавия момент в цялата боза , че главната и прости всички си простиха и изиграха истинско приятелство. Мога да добавя и изключително свежото присъствие на SiWon както и страхотната му роля. И после пак нещо в минус, от към 11 до 16 епизод лично аз, щях да се помина от скука. Е няма толкова скучна история като тяхната. Всичко това се разнообразяваше от абсолютно нямащите никаква връзка с действието появявания на Hwang Suk-Jung – която беше уникална в едната минута на серия което и се полагаше.

Колкото до прословутата химия между Hwang Jung-Eum и Park Seo-Joon - такава изобщо липсваше! Той беше в пъти по достоверно влюбен в нея в Kill Me, Heal Me.  Начина по който тя играеше влюбена, се крепеше на едни светнали очи.

Все едно, написаното по горе е мое лично мнение. Корейската публика го оцени високо. Аз лично мисля, че заслугата е само и единствено на ELFs, но това са предположения, фактите са: 17% в Сеул (1во място) и 2ро в национален ефир.

Значи би следвало да е хубав сериала.

П.С. Можете да видите най-абсурдните дрехи в света точно тук и то във всяка серия и то върху повечето от героите.

"/>
I order you (2015) 

Това е web драма. Или поне е в такъв формат. 16 серии по около 20 мин всяка. Базирана на едноименната web новела ... на 플아다 / Plada” за първи път публикувана на 5.06.2013 чрез “Naver Online”. Излъчена е по  Naver TVCast (SNS), SBS Plus, което вече съответно не я прави web, а истинска драма, но още не мога да схвана какъв и е случая реално. По идея е романтична история, с много красиви кадри на изискана храна приготвена за така популярните lunch box. За жалост, по някаква странна причина е вкарана една безсмислена драма към края, която с нищо не допринася, напротив бих казала, че силно влошава и без друго кратките серии. Иначе неприсъщо за стила кратък разказ, тук има много участници, ретроспекции и още куп неща, което очевидно е оскъпило продукцията, но продължавам да твърдя, че и това не допринася много за подобряване на нещата. В общи линии ако на някой му се гледа нещо на бързо или пък е фен на DBSK или на някой от другите актьори... сигурно ще я хареса. Между другото, не мисля че Jung Yun-ho има някакви особени актьорски заложби, не че в случая се изискват де, но с това каменно лице твърде много оставя на въображението ни. Феновете на кулинарни филми също няма да получат достатъчно удоволствие.

"/>

High Society (2015)

 

High Society  e един абсолютно безсмислен сериал, който нямам представа изобщо защо бихте гледали. След дълъг размисъл продължил повече от месец след последния епизод успях да синтезирам следното .

Темата : Ако този сериал е имало замисъл да покаже нещо конкретно, то на мен ми убягна, затова ми е малко трудно да определя и тема, но вероятно : Любовта между младежи от различни класи  в Южна Корея – би било близко .

Историята : Разказва се за двама богати наследници на по 20 години на различни семейства, които се срещат и влюбват в съответно 2ма „не богати“  и в общи линии как се развиват отношенията на двете двойки и как се преборват да бъдат заедно.

Действието: Бавно и спокойно с много дупки в сценария.  

Жанра : Това е нещо като романтична история. Комедия просто не беше, а драмата беше силно измислена и в 2те семейства и не мисля, че въздейства особено. Не бяха я и прекалили де, по-скоро всеки по свой начин си устояваше своето използвайки на моменти драматични подходи:

-       Бедната мацка ревеше нон стоп, щото не искаше да е само любовница, ами и съпруга.

-       Богатия младеж се напиваше, за да накара майка си да кандиса и да го остави на мира да ходи с когото си иска

-       Бедния младеж се стремеше да запази статуса си на средна класа

-       Богата девойка … нейната драма беше, че като се е родила шаман казал на майка и че няма да носи късмет и затова майка и я недолюбваше.  

-       Най-драматична беше историята на нейната майка, но и тя в общи линии се изразяваше в напиване.

Главните герои:

Jang Yoon-Ha (Uee от "After School" )  - за драмата и прочетохте, момиче от богато семейство, влюби се в супер гадже, което е от бедно семейство, но пък има потенциал и се е издигнало до средна класа. Като цяло преживя някак факта, че той е тръгнал с нея щото е богата и това е. Междувременно се случиха някакви много странни неща, дето ги почнаха и не ги довършиха и изобщо не стана ясно какъв им е смисъла. Тя от мила девойка решила да загърби богатството се превърна в бизнес дама с амбиции да се докаже в семейната корпорация– ама не съвсем – абе объркана история като цяло беше нейната и както споменах тотално лишена от смисъл. Самата актриса не е от най-изразителните и стоеше малко като след  „зле поставен ботокс“ през цялото време, но пък то нямаше и кой знае какво да изразява. Освен това ако трябва да сме честни тя от всички най-много ми приличаше на потомствена богаташка – факт.

25 годишния Sung Joon играе нейния възлюбен Choi Joon-Gi. Този човек си е артист и си личи. Колкото до образът му, много добре му беше поставена историята и легендата и можеше да го направят интересен, но  в крайна сметка от средно лош използвач, някак се превърна в безрезервно отдаден помагач. Благодарение на любовта, май… или не, не знам, в някакъв момент изглеждаше че той си е роден да е добър и отзивчив. Както и да е беше приятен за гледане от началото до края.

Park Hyung-Sik (ZE:A) – той беше разглезен богаташки син, който накрая получи каквото искаше…Не ми се пише, щото това момче е толкова сладко, че изобщо няма значение какво играе и дали играе или само дефилира. Имаше едно ценно прозрение на героя му обаче, че след цялата тая буря в чаша вода осъзнавал, че са само на 20, което вкара известна шеговито закачлива нотка в „съдбата, която сам си избра“.

Lim Ji-Yeon с ролята на Lee Ji-Yi – по традиция най-много „рива“ и се тръшка и се държа тъпо , щото и се беше паднало да играе бедната девойка.На мен тази актриса не ми хареса, някаква странна е на външен вид, не че има значение де. Колкото до ролята и нейната беше съшита с бели конци. Малко ми приличаше на циганите , нещастни, нещастни правиш им някакво добро и те стават изведнъж ненаситни и нагли. Иначе ролята - стандарт – бедна, необразована, глупава, но с много добро сърце и голям късмет.

Второстепенните герои :

Семейството на Jang Yoon-Ha беше в центъра. Там всичко което се случи беше „печено не допечено“ с тоя потенциал можеха да снемат драма барем 50 серии. Имаше и любовница и кака стръвница и брат с желание да се отърве от рода и малка сестра дето просто съществуваше, абе… имаше. Но нищо не направиха с тях, само маркираха разни сюжетни линии. Семейството на Choi Joon-Gi беше за илюстрация на добротата и любовта. И всички останали бяха просто така за да има герои.

Това е. 

"/>

KILL ME, HEAL ME (2015)

След първите 8 серии:

До средата много интересно, какво следва не знам, пазя се от чужди мнения. Каквото и да стане обаче, Ji Sung е направо невероятен в тоя сериал, няма такава игра. Park Seo-Joon ме заиннтригува. Kim Yoo-Ri все едно е абонирана за една и съща роля,сигурно и на нея и е тъпо. А началото на Hwang Jung-Eum според мен е голямо недоразумение, но можете да запазите спокойствие, оправя  се още след 6 - та серия. Малко прозрачен, но от малкото в които не искам да пропусна нищо. Може щото темата е злободневна не знам.

След като го изгледах:

Може и малко да се обърках в мнението си , но за начало да отбележа, че май не съм гледала подобна история и ми беше интересна, а Ji Sung си игра до края все така добре ролите.

Като цяло е по-скоро от хубавите сериали. Има и голям потенциал , аз малко се  подразних, че не беше разгърнат за сметка на реването и прощаването.

Интересна роля се е паднала на младия актьор Park Seo-Joon и само неговия образ се изгради от начало сред второстепенните. Братът, който реално не и е брат и я обича с всякаква обич и цялата история около него се движи малко по ръба,едно такова леко пикантно, но държи отношението към героя почти до края. Той се справя много добре с тази роля + че освен това е много сладко чаровен като направен да играе любвеобилни батковци. Там тази част в комплект с невероятното семейство беше много хубава.

Всъщност предполагам, че основния извод от този сериал трябва да е ,  че дори двама души да преживеят една и съща трагедия, този който има близки, семейство, приятели които да го обичат, я преодолява и продължава напред, другия логично яде дървото. Изобщо това е една история за любовта, по-скоро за обичта.

Колкото до лошите, малко не им се получи. Например Oh Min-Seok с неговите сладки усмивки... не че имаше голяма роля, ама докрая на манекен го избиваше. Идеята да няма централно лош, а лошите да са всички богати и озлобени за власт хора, биваше. Хареса ми и че вкараха лек случаен елемент в трагедията, което също така представи нещата в по-реална светлина. Не ми хареса, че не доразказаха историите и не обясниха един много ключов момент, което не че би сменило цялата постановка, но би осмислило първопричината.

Сега като пиша това всъщност си давам сметка, че имаше едни доста естествени моменти в този сериал и това го прави различен и по-ценен от доста хитови клиширани драми.

Все пак въпреки многото плюсове, каста, добрата игра, интригата и възможностите, нещо малко не му достига да е в топ 3/5/10.

 

"/>

Master's Sun (2013)

Защо ми хрумна да го гледам :

1.   Заради определението horror-romantic comedy – викам си: интересно, като е хорор комедия от къде ще дойде романтика в нея и си помислих, че романтиката е за гледащите - да се гушкат после в гаджето.

2.   Сценария е написан а от сестрите Hong  - те всъщност са писали само такива неща като романтични комедии с очакван край, но колкото от тях съм гледала и колкото и да съм смятала, че са добра форма на боза винаги са ме задържали до края все пак.

3.   Формата всяка серия покрай главната история върви по една малка за самата серия и това прави сериала както с много истории така и с много актьори.

4.   Заради Gong Hyo-jin много я харесвам от , The Greatest Love (2011). Но основната причина всъщност е, че е различна -  играе, не разчита на външния си вид.

5.   Заради невероятно сексапилният според мен (в черен костюм ) Seo In-guk

6.   Заради рейтинга който има средни стойности от 18 % едновременно в Сеул и Национален мащаб  и то почти през цялото време.

7.   И последно заради So Ji-sub щото на всякъде пише че е много готин.

Какво се получи :

Първите 6 серии ми бяха интересни. Малко ме гадеха призраците,но ми беше интересно. После Дойдоха едни 3-4 серии в които беше романтично и забавно и пак ми беше яко. След това обаче дойдоха 11 и 12 серия, които както знаем са море от тъга, нелепости и излишен драматизъм. И накрая останаха едни пет които могат да бъдат определени като пълно недоразумение и излишност по всички критерии.

Та типична корейска драма, без изненади и силно забележителни моменти, с доволно количества клишета и тотално отсъствие на някакви по-зрели послания . Най-дразни липсата на физическа връзка между героите които играят 30-35 годишни възрастни, не  е че е важно, но поне в 2-те целувки можеха да вложат реализъм. Поредната история в която любовта е обяснена без изразни средства с малко думи и много излишни сцени свързани с амнезия, пътувания в чужбина и криворазбрано желание за саможертва без какъвто и да е смисъл в конкретната ситуация от нея. Слава богу поне пиенето не беше основно изразно средство, а пиянските моменти бяха само за развлечение. Не знам как са успели да се сдържат като имат толкова яки физически 2ма младежи да им качат на гърба по някоя мадама. И ако все пак е имало, а аз  пропускам някой такъв момент то е защото се наложи да попревъртя тук там от скука.

Колкото до причините които ме накараха да го изгледам те могат да се коментират така :

1.   Нямаше хорор, тoва е сигурно. До колкото имаше призраци, все пак, мисля... че по-скоро ми остана в съзнанието поуката, че дали ги има или не все тая – живите са си живи и няма нищо двупосочно в тая работа с умирането, което да ни наведе на позитивни помисли за приемането на смъртта.

2.   Сценариите на сестрите имат своя чар, но ще е по-добре да си почиват малко повече, че твърде се повтарят дори в романтичните моменти.

3.   Формата и повечето истории в сериала -  важеха.

4.   Gong Hyo-jin си беше добра, започна неразбираемо, показа емоция и спеше много достоверно.

5.   Seo In-guk сексапилен и приятен за окото – без изненади.

6.   Рейтинга – по скоро необясним, но пък  се кефя като не разбирам защо някой гледа нещо.

7.   Колкото до So Ji-sub – според мен основната му мимика беше да си бърче веждите , което сигурно му е докарало порция ботокс след края, а основата му поза беше с ръце на гърба, което не е кой-знае какво изразно средство.

И накрая опитах се, да различа саунтрака, понеже беше повече от богат – не можах!  Ама аз съм си музикален инвалид така, че може да е проблема в мен. Според мен, всеки който харесва корейски комедийно  - спорно романтични драми, може да си прекара приятно с тази. Все пак колкото по рано  я гледате, толкова шанса да я оцените високо е по-голям. Т.е. ако искате да се влюбите безпаметно в някой от актьорите изберете някое друго тяхно превъплъщение. 

"/>

Dream High 2 (2012) 

Понеже всички казват колко по-слаб е Dream High 2 от този с номер 1 реших да го изгледам първо. По принцип не съм голям фен на корейски школни комедии поради факта, че имат твърде много послания   и поуки вътре си, но тук мисля, че доста са се постарали. Или са му изтървали края … не знам. Ако трябва да обобщя слогана на този сериал е : “Не съм се отказал, правя избор“

Много хубав слоган бих казала и много добре развит в сериала. В общи линии имаше на моменти претрупване с подобни фрази и констатации в стил : „Искам да съм звезда за да осветя пътя поне на един човек“ или „Разбрахме че сме станали звездите от мечтите на другите“ , но като цяло поне си стояха зад фразите.

Сигурна съм, че всеки може да разкаже историята по различен начин, но за мен момчето, което практически само направи избор в резултат на което загуби всичко което имаше и не получи нищо в замяна си беше от всякъде централния образ. JB както го наричаха в общи линии си остана чаровен до края на голямото губене в което се вкара сам . Замислих се любовта и глупостта. Верно си вървят ръка за ръка. Как може да има толкова плътно свързани 2 неща идея нямам. В общи линии ако се съсредоточи човек върху книгите, приказките и филмите ще установи, че всички те завършват когато влюбените трябва да заживеят заедно. Ако в съответното произведение има вече живеещи заедно хора пък те обезателно са или зли или озлобени или са си изневерили или са се изоставили или в краен случай единия от тях е погинал и другия страда, но при всички положения тези с натрупания опит се борят да попречат на децата си да грешат. Може би е хубаво , че не знаем какво става с Пепеляшка след като се е оженила за принца. Изобщо любовта е някакво такова нещо дето само началото му е красиво и занимателно.

Та какво ме впечатли: колко нелогични са корейските сценарии за някой герои и колко логични за други. Имахме малко айдъли, които бяха надменни, целеустремени, манипулирани и дисциплинирани, затворени в техния си свят и движещи в една посока. Някак единия от тях успя да си съсипе живота защото се влюби в неподходящото момиче. За да му отнемат всички мечти и възможности освен другото го блъснаха и с камион. И за да бъде всичко перфектно показаха как след 8 години  в неясни, но вероятно неудовлетворителни занимания той все още не беше се доближил до любовта си.  Сега на това какво му казваме… мазохизъм или реализъм? 

Хубаво е да правиш избори и е хубаво да понасяш резултатите от тях лошо е, че от страни по-често това изглежда тъжно.

Имаше и една пълна неудачница, дебеличка, корейска фенка по душа, малко мозък и много вятър в главата, никакъв талант. Тя разбира се развъртя 2те най-красиви момчета в сериала, разбра как е навредила на любимия си  и противно на всички очаквания да се кротне до него и да си го чува с потрошен крак, тя получи шанс да стане „Режисьор на БРОДУЕЙ“ ( тук да подчертая яко включиха фантастиката на турбо) и даже не се върна да си нагледа любовта през следващите 8 години.  Ирония на съдбата.

Имаше и още много хубави и забавни герои, музика, смешки, фантастика, не особено красиви танци ( много интересен подход беше , че като им дадат задача да танцуват , те тренират упорито и накрая по някаква причина в общи линии пеят, но това са си режисьорски закачки предполагам) . Имаше хубава музика и забавни по-възрастни персонажи. Изобщо имаше си всичко и да и призная започнах да гледам паралелно двата сериала, този с по мизерната история ме накара да го изгледам първи .

Играят айдъли и то съвсем прилично, играят и двама, трима млади и определено чаровни актьори. Като цяло, ако не се замисля много човек, това е чудесен ученически сериал за разпускане.

Все пак си има ценна гледна точка: отказването и грешния избор са две доста близки неща. Но! Никога не трябва да забравяме, че няма да знаем какво ще се случи , ако поне не опитаме. 

"/>

Healer (2014-2015)

Aaaaaaaaaaaaaa (това е дълго а, с въздишки и аъ-та тук там.)

Това е най-добрия корейски сериал, който аз съм гледала. Толкова е добър, че ако бяха вкарали  малко европейски актьори щеше да е нещо като холивудска продукция. Не знам от къде да започна.  Много по-малко корейски е от обичайното. Липсва му стандартната клишираност, дори в любовните истории. В редките случай в които го вкарват в типичните за драмите рамки, обикновено го обръщат на майтап и успяват да не наблягат на това. Сега като написах това си мисля, някой ще каже : що гледаш корейски драми, ако си падаш по западни сериали…  не, не че си падам, просто оценявам потенциала на Холивуд да залива света в 4те посоки. Както и да е. Това е може би най-малката причина да ми хареса, макар че тя присъства във много от следващите.

Healer е нещо като супер мен,за когото той самия не беше чувал J.  Има хиляди качества, вкл. издръжливост и възможност да бяга по покривите, да се бие, да се движи все едно е невидим, да се появява внезапно изобщо всякакви качества които имат най-яките супер герои, не прекрачили линията на фантастиката. Покрай многото истории за „летящи монаси“ това, че скача от високи сгради, бяга по стени и се появява внезапно изобщо не звучи невъзможно. Healer освен другото може да се преструва на всякакъв и е неизчерпаемо чаровен  и абсурдно харизматичен . Ролята е поверена на поредния 27 годишен, 180см, 65 килограмов красив кореец, който  има невероятна физика и сладка усмивка, а като гледа лошо те стреля направо в сърцето! Ji Chang Wook е с 11 годишна кариера и разнообразни роли в нея. Но тук твърдо показва истинска актьорска игра и то без преувеличение. Досега не съм виждала толкова млад актьор да преминава през толкова образи и то с невероятна лекота. Толкова е добър, че не искам да го гледам скоро в нищо по възможност, за да не си разваля образа на Healer в главата . Няма какво да се лъжем, влюбвате се в него и това ви заковава още по-плътно за стола.

Втория по сила и значение за мен образ е малко на кантар, но все пак избирам „Аджума“. Хакера, който стои зад гърба на „нощния куриер“ е бивше ченге и уникално умна и способна жена,мкоято е толкова странна и хахава, че ви грабва от първо появяване на екран. Подвизите и са забележителни, а характера уникален. В ролята разбира се е ветеран, актрисата  Kim Mi-Kyung, представянето и блестящо. Любим образ. Заради нея храня надежди за втори сезон.

Разбира се, главната героиня… Прекрасна, сладка 28 годишна кака , която изглежда на 15, демонстрира ум и обаяние, безрезервна любов и малко традиционната безкрайна вяра в доброто, която всъщност е част от корейското клише за жена на тази възраст явно. Актрисата Park Min-Young, е перфектна в изпълнението си, а в частта влюбване, обич, отдаване и прочие на Healer, не оставя и капка съмнение, че е искрена. То между другото това и е било най-лесно да изиграе предвид партньора , предполагам. Вземат приз двамата за екранна двойка и има защо, много красива любов представиха, без излишества – ужасно достоверна. И макар, че и се наложи да поплаче, тази и способност да го прави с усмивка ми я нарежда след любимите женски образи в сериали.

Yoo Ji-Tae , да го нарека ветеран е малко пресилено, но пък има толкова филмови роли и награди, че си е жив ветеран така да се каже нищо, че още и 40 не е навършил. Е та той играе ролята на … справедливия принц… нещо такова. Много известен журналист, популярен с разследванията си, който по някакъв начин се явява катализатора на всичко и може би е втората главна роля в сериала. Нямам какво да кажа за играта му, освен, че ако някой ме попита какъв е Yoo Ji-Tae много е вероятно да му кажа: телевизионен водещ.

Това обаче съвсем не е всичко има още много прекрасни образи, изиграни от много чудесни актьори. Има и една динамична, тъмна и интересна история, умело разказана от режисьора  Lee Jung-Sub  и сценаристката Song Ji-Na. Има една още по силна любовна история, която граничи с безумието. Има и традиционното азиатско представяне на нещата – от далеч и за дълго.

 Е, не ми се влиза в подробности, много забавни моменти, много хубави моменти, много красиви моменти, много нежни моменти, много як екшън, много готини загадки, и много поводи да се съберат отново и да направят втори сезон. Горещо се надявам, защото Healer , им се е получила наистина много добра драма и ще е жалко да не повторят.

Но идеята ми беше да напиша 10 причини да гледате Healer :

1.    Healer (образа)   страхотен и завладяващ.

2.    Историята в драмата:  с начало и логичен край.

3.    Заради умелите разказвачи .

4.    Заради красивата любовна история.

5.    Заради тънката нотка на „предопределеността“ която се вие около всичко

6.    Заради всички прекрасни актьори.

7.    Заради всички екшън сцени.

8.    Заради мъжа, ходещ по покривите за да пази своето момиче.

9.    Заради невероятно харизматичния Ji Chang Wook

10. Заради „Високите места, първият сняг и малките ръце“.

 

Love ya!

Love Forecast (2015)

Изгледах филма за да се запозная с обявения за Nation’s uhm-chin-ah, Lee Seung Gi. Nation’s uhm-chin-ah означава : брилятния син на приятелка на майка ти с който те сравняват. Без коментар. Та все пак, понеже е известен не само с пеене, което на мен принципно ми е скучновато. Но и е ... ще го довърша...
"/>
The Con Artists / The Technicians (2014)

Гледах го! Най-накрая го изгледах, с чудесно качество и тежък руски превод. И много ми хареса. Класическа история за крадци и измамници с много елегантно излъчване. Свеж, е най-точното определение което мога да му дам. Може би заради младостта на главния герой или заради сладката му усмивка ( в този филм не гледа много под вежди, дори когато е напечено). 

Почти 2 часа Kim Woo-Bin, включително безсмислено вкаран под душа( всъщност, сюжетите на филми нямат отношение към Kim Woo-Bin под душ, като се замисля,тази сцена в никой филм няма да е излишна). Kim Woo-Bin в най-различни костюми и Kim Woo-Bin с усмивка на лице. Освен това е Kim Woo-Bin - гениален касоразбивач, който обаче има много комбинативен ум и идеи достойни за Бандата на Оушън. Ииии Kim Woo-Bin с добро сърце, което в комбинация с факта, че филма си е за крадци, го прави един такъв сладък и приемлив и не те кара да съдиш. Lee Hyun-Woo въпреки излъчването си на 15 годишен ученик, прави също много добра роля. А за Ko Chang-Seok, няма какво да ви обяснявам, той си е класа човека. Lim Ju-Hwan пък, тук е неузнаваем - голям, лош силен мъж... брр... Полицията беше предимно смешна, а лошия беше лош умерено. Има и един много далечен и нежен полъх на романтика, ама е само загатнат. Изобщо, макар да не блести някакви особени кинематографични качества и сюжет, филма си е хубав и горещо ви го препоръчвам, особено ако сте фенове на Kim Woo-Bin. 

"/>

 I Need Romance (2011)

Статистически фразата  I Need Romance е една от най-често срещаните в поп музиката, има я едва ли не във всяка втора песен. Нормално, всички имаме нужда от романтика пък и от връзки :). Попаднах на сериала, покрай начинанието си да гледам любовни неща в месеца на любовта и естествено първо гледах  I Need Romance 3. Заинтригувана от коментарите, колко по-добър е номер 1, направих един заход и го изгледах. Първо да уточня, това не са сезони, между трите мини сериала няма връзка, историите си приличат и в двата случая (от три) става дума, за по-възрастна жена и млад партньор, но са си различни и се случват по различно време и на различни места + че и в двата случая има трети, но и в двата беше различна историята с него. Но да говорим за първото мини. Първо, снимано е ретроспективно което може в началото да доведе до леко объркване. Второ силна заемка от „Секса и града“, половината време са женски приказки, но малко безсмислени за съжаление, липсва им остроумие, за жени на по 33 твърде наивно и доста скучновато им се е получил опита да ги представят като много опитни в… каквото там са искали  J. Оставят чувството, че жените си дрънкат само тъпотии като се съберат. Иначе по замисъл и трите женски образа трябва да са интересни макар, че това с девствената адвокатка на 33 е извратено от всякъде и тотално кара нещата да изглеждат глупави. Героините не са пластмасови красавици, което е една странна екстра. Естествено главната героиня изглежда и се държи като 20 годишна, но вие сте свикнали от други подобни чудеса. Изобщо, романтична историйка честно казано, но! Винаги има едно но, тоя път в хубав смисъл. Това което се случва на блудкавата героиня на Cho Yeo-Jeong, всъщност не е нещо абсурдно, но тя го изживява по много истински начин и някак на фона на бозавичката драматургия, тази актриса прави невероятно докосващ образ на жена, която е загубила любовта си, любовта на която държи. Което е по-странно освен това успява да го изиграе още веднъж и то по друг начин, ама точно както си е в живота ( в смисъл, че нищо не се повтаря, дори в любовта). Kim Jeong-Hoon категорично няма такива успехи и въпреки, че доста се старае човека дали заради сюжета или образа, но някак не му се получава драматичната част от ролята, иначе пък стои страшно естествено на екрана. Доста по лека е задачата на другия конкурент по-младия, по-богат, по-благороден и прочие по образ на Choi Jin-Hyuk. Първо твърдо си помислих, че е по-добрия актьор, но после осъзнах колко много му помага сторито :). Така или иначе, накрая се получи истинска ама много невероятна и красива раздяла, както се каза проплака ми сърцето, не очите.  Бих казала, ако беше филм, щеше да е сред най-любовните такива поне до малкия финал. Но е сериал, и е корейски и нищо корейско не му липсва, за капак ги карат да се целуват постоянно, което не знам какво илюстрира де, освен че могат да го правят. Толкова, за първият I need romance. Препоръчвам го заради наистина реалистичния образ - Sun Woo In Young и нейните чувства. 

 

"/>
A Good Day to Have an Affair (2007)

В някаква степен реалния живот на кино стои малко измислен.  Този филм е за зрели хора. Много красиво начало. Това с рибките навежда на мисълта : Толкова ли сме безсмилени колкото са безсмислени действията ни? - Живота на декоративните рибки, красив , кратък и мокър... винаги зависещ от някого или от нещо. Техния ли е или е нашия? Като изключим дълбоките размисли в които може да ви хвърли около 30 сек сцена в началото , която би следвала да обяснява защо? , но разбира се само на тези които и без това знаят отговора, този филм има много сладки изпълнени с забава моменти. 
Добре да видим - това е филм за изнвярата и за ежедневието, за брака и до някъде за някой други неща. Дали има хора, които са минали 30 и никога не са изневерявали? Ами жени, които не са се увличали в сладки приказки с непознати "принцове" по интеренет? А мъже на които поне веднъж не им се е случвало партньорката да не знае иска ли или не иска? А тръпката от връзката с по-млад човек от теб и невероятната свежест, която носи? 
Че е корейски филма, се познава само по търсенето на неверни съпруги с полиция. Има и мъже бягащи от връзки. Също и женска дружба по неволя. В края, малко преди края, има една кратка вятърна импресийка импонираща напълно на историята с рибките. А да! Да не пропусна и взривената кола - арт решение за филм като този и разбира се, като такова, съвсем лишено от смисъл. Има и секс, но той си е по темата. Актьорите играят чудесно, а до края филма държи в любопитство.

"/>
Fated To Love You / You Are My Destiny (2014)

"Обречен да те обича" е един доста интересен сериал, през по-голямата част от времето. Jang Hyuk се справя повече от успешно с ролята на леко луд на моменти мъж в чийто живот настъпват обрати без той да има вина за това. За мен драмата от първа до осма серия си е съвсем завършена история. Историята на един истински мъж, който успява да се справи с падналата му от небето ситуация, поставени в която много други биха сторили купища грешки. За съжаление ролята на Jang Na-Ra е търде пасивна и на практика поддържаща през почти цялото време, но тя е сладка и мила, което е и целта де. От 9та  до около 14 серия се вихрят едни драми, едни тъжни истории редуващи се с кратки проблясъци на романтични жестове. После до края, нещата се стабилизират точно колкото и прическата на Jang Hyuk , която до този момент е безумна съвсем буквално. Краят е край, очакван и предвидим. Малко ме изненадаха с историята на Daniel. Както и с много приятното участие на Choi Jin-Hyuk. В ролята на балерина и бивша любима, Wang Ji-Won също прави добро впечатление. 
Колкото до историята, аз не се бях замисляла върху възможността да се научиш да обичаш, да се постараеш в тази насока винаги ми се е струвало леко лицемерно. Но истината е, че понякога обстоятелствата са такива, че е трудно да избягаш. Като цяло обаче, в създалата се ситуация поведението на Lee Gun беше наистина силно и мъжествено. Много хора биха потънали в самосъжаление или легнали върху злобата или желанието за отмъщение, както и много сценаристи биха се оплели  в дълги съдебни спорове за бащинство. В този сериал, фокуса не е това. Или поне аз видях, нещо различно. Даже драмата и истинската любов отстъпват пред стъпките на един човек към правилното решение. 
"/>
Marriage Not Dating  (2014) 

Е един много слънчев и романтичен корейски сериал от това лято. Няма защо да го пропускате, от забавното начало, до малко нетрадиционно показания край, си е страхотен за гледане и разпускане. Разбира се, нямаше да е корейски, ако нямаше в него пиянство, тоалетни изцепки и ядене на всякакви неща, но тук клишетата не дразнят, може би защото са поставени на правилните места. Историята е доста традиционна за жанра: той е млад, красив талантвлив пластичен хирург (има едно две много яки осмивания на страстта на корейките към тези операции) има си бивша приятелка, която също е млада, красива и е също талантлив пластичен хирург, която по някаква си причина леко е  развалила годежа преди Х години, но се връща и си го иска обратно, щото е решила, че и е време за бебе, а той е най-подходящия за целта.  Тя (главната героиня) е от бедно семейство , работи като продавачка в мол и пие като за световно + всички екстри на корейските млади моми, които забиват багати и красиви лекари по драмите. Това е, после става неква ужасна каша и накрая се женят - все пак! Клиширано, експлоатирано, но по забавен начин. Драмата с малкото рак на едната майка, с факта че таткото си имаше официална любовница, наличието на красив и всеоотдаен ухажор, хитра баба, досадна леля, меркантилна приятелка и мега забавен разлигавен богаташки син приятел, само още повече веселят, колкото и да ви звучат отегчително познати. Изобщо, макар че няма никакви изненади е приятен, не доскучава и аз ви го препоръчвам.

"/>
Hwapyeong Princess's Weight Loss (2011)

Бих казала, че това е една доста забавна пародия на нещо, ако знаех какво пародират. Филма се гледа бързо и е веселичък. Като се почне от факта, че Принцесата има кантове на хамбока, а слугините имат калцуни. Като се мине през забавния ОСТ (вкл. и Роки) и се стигне до "пътеката за бягане" - всичко е като в 'History Of The World" и на места се получава направо смешно. 
Колкото до историята... Няма история , но ако сте дебел, ако имате склонност за напълняване или ако просто обичате да прекалявате с храната, обезателно го гледайте. Това си е грозната истина. И да ви кажа, замислих се, поднесена е всъщност доста правдиво. В дебелите жени, мъжете виждат едни прасета и това е положението. Колкото и голяма принцеса да си, слабите, младите и красивите винаги ще ти водят по точки. Изобщо, на мен филма ми напомни колко много трябва да се грижи човек за себе си, и колко малко справедливост има в отношението между половете - както и да е... Краят е безумен, колкото да напомни, че филма е корейски.
"/>

Love rain (2012) 

Old story (1-4 episode) 

2:34 ч., София 2014, валят дъжд и малко сълзи от очите ми.

1,2,...3, Знам си, че не трябва да го правя, но не мога да се спра. Първите 4 серии на Love Rain са най-хубавите първи четири серии на който и да е сериал в света. Толкова истински и толкова чувствени, толкова реални, че излизането от филма е по болезнено от сутрешно ставане след необмислена вечер. Не знам защо, но когато го гледах за първи път така и не се насилих да напиша ревю. Сигурно, защото в точно тези 4 серии има повече живот, любов и приятелство от колкото съм виждала на лента някога. Ако сте гледали стари български филми за 70те, няма как да не видите приликата. Забравете за корейския стил - няма корейски стил, няма нищо корейско в раждането на една истинска любов. В стерилния и осакатен свят в който се опитваме да се надбягваме с времето отдавна няма такива неща. Jang Keun Suk, както може да изиграе влюбващ се мъж, май никой друг не може. Една прекрасна Yoоna, И една изключителна роля на Seo In-Guk. 

И дори да не изгледате целия сериал, тази първа част, ще я запомните .  Продължава да си вали, а на мен ми се пише…

Лоша идея е да започнеш да гледаш Love rain, ако  нямаш достатъчно време да се наспиш.

Първата серия е толкова нежна и трепетна, че направо те изстрелвата в страната на най-сладките мечти и спомени. Най-прекраснят момент? Когато я остави на средата на пътя за да иде да я нарисува! Художникът си е художник. Най- забавния? Когато на пътя ги срещнаха полицаи и започнаха да им мерят косите и полите с линийка, това честно казано май и майка ми само го е чувала...

2ри епизод… ех защо вече го няма това детство о всички тези наистина прекрасни чувства? „ Любовта дойде за 3 секунди, но явно за да я забравя ще трябва много време”. „Началото за едни е раздяла за други” , их! Много е любовно да гледаш от страни и е толкова безопасно! Три момчета с китари свирят на три момичета с влюбени погледи, какво повече ?

3 серия „С акварелния залез настъпи края на младостта ми.” „Любовта винаги е много красива, но това, че е красива не я прави щастлива, в любовта радостта и тъгата вървят ръка за ръка.”

4 серия И защо винаги има разруха след като си бил щастлив? Защо си плащаме за времето през което летим? Най-впечатляващо е какъв логичен край успяват да спретнат сценаристите, на тази леко детска, но някак не детинска история. И колко силно изразени са образите, мъжете са мъже, млади но силни. Жените са жени, невинни, но чувствени.  

„Обичам дъжда, обичам и теб”

"/>
Spellbound /Chilling Romance (2011)

Определен е като хорор романтична комедия... но според мен си е просто една история за силата на истинското влюбване. Да верно, че са я разказали с някакви призраци вътре, които някак не се връзват на пръв поглед, но реално това е страхотната история за силата на чувствата. Son Ye-Jin и Lee Min-Ki са невероятно емоционални. В неговите очи можете да видите как се ражда любовта, а нейните как надеждата побеждава страха. Снимката е от най-романтичния момент - според мен. Прочетох някакви ревюта и да ви кажа, този филм не ме накара да се смея. Хорор елемента го виждам само в преносния смисъл. А романтиката е на макс! И макар да е по скоро някак реалистична, което я прави по-малко романтична, смятам че наистина стопля сърцето. Е какво да кажа още ? Тя е самотна и пълна с недостатъци ( под формата на страховити призраци), той е успял, но леко отегчен и някак празен. Тя побеждава самотата, а той разбира какво е да обичаш. Тя си го търсеше, той попадна случайно в него. И се получава едно наистина любовно нещо, от тези истинските, които те остават с чувството че историята ще продължи вечно. Можеше да е всякаква националност филма. Горещо го препоръчвам.
"/>
My Love From The Star / You Who Came From the Stars / Byeoleseo On Geudae/ 별에서 온 그대 (2014)

Драмата с най-висок рейтинг от последната година (на края мина 30%) е с наистина заслужена слава. И тя в голяма степен се дължи на добрата игра на Kim Soo-Hyun  ( "The Moon Embracing The Sun" в която също е в главната роля, през 2012  достига  45% рейтинг!!! ) и на дамата която за последно е играла в сериал през 99' и която има 3 имена : Gianna Jun / Jeon Ji-Hyeon (전지현) / Wang Ji-Hyeon  последното е рожденно. И въпреки, че тя е цели 7 години по голяма от него и това всъщност си личи, химията между тях е невероятна, а играта им е абсолютно достоверна. Бих казала, че Kim Soo-Hyun е най-доброто извънземно, което изобщо е снимано някъде, а в края Jeon Ji-Hyeon беше меко казано покъртителна в мъката си. Но, има още страхотни актьори в тази 21 серийна история.  Лично аз открих, невероятно чаровния  Park Hae-Jin, който беше в ролята на белия рицар. И удивително "злият" Shin Sung-Rok, който сигурно си е докарал грижи след тази роля, толкова истински изглеждаше в злите си дела. Yoo In-Na и друг път съм я гледала във второстепенна роля, доста е добра. Друго много приятно допълнение е младият Ahn Jae-Hyeon, който има само един дефект, че прилича  на поне 10 айдъла едновременно, но пък играе супер. Изключително забавна роля има и за  Hong Jin-Kyung -тя е много популярна певица, модел и водеща. Комичната роля на приятелка и е паснала супер добре. Интересна, много топла и приятелска, ролята на Kim Chang-Wan, също е сякаш написана за него. А в ролята на майката на гл.актриса е Na Young-Hee, която успяваше да ме разсмее, дори когато бях заредила 3 реда сълзи. Имаше още много хубави актьори с малки, но запомящи се роли. Колкото до сюжета - няма как да не ви развълнува. Въпреки, че е една любовна история (от тези за невъзможната любов) не мисля че има човек, който да не се разчувства от вечният проблем за загубата на любимите ни хора. Весел и забавен в началото , позитивен и много емоционален в края. Това сигурно беше сериала с най-малко повторения, който съм гледала на последък. Много хубави моменти, много малки странични истории. Много истински чувства и някак , не знам точно как ... въпреки че той беше извънзземен, а тя топ актриса, тяхната история съдържаше всичко, което всеки един от нас изпитал и всички въпроси които всеки си е задавал, всичко това беше в сериала. Както каза Do Min-Joon, няма как да се страхуваш, ако нямаш нищо или никой в живота си. И ... хората се раждат, живеят и умират -няма изключения , погледнато от страни патоса с който изживяват живота си, изглежда абсолютно безсмислен. Но, всъщност има едно нещо, което ни различава от всичко наоколо и което осмисля жиовота ни - любовта. И въпреки, че понякога боли, по-добре е да имаш макар и една седмица с любимия. 
"/>
Let's eat (2014) 

Звуково порно с храна. Това, ако искам да съм кратка. Страхотни картинки на корейски блюда истинска наслада за окото и голям кошмар за слуха. Такова пъшкане падаше, че честно казано след всяка серия се чувствах виновна. Другото е типично за масовата корейска драма от романтичния (тук е малко спорен) тип. Позастаряла секретарка, бивша колежанска красавица. Бивш грозник, сегашен красив и успешен адвокат. Турбо позитивна млада дама, тя пък бивша богаташка. И Yoon Doo-Joon от  "Beast" -той учудващоо добре справящ се с тази роля... или отсъствието и. Има и малко кученце, което умее само да си затваря клетката. Както и семейство в което мъжа се крие от жена си, а тя от свекърва си . Това е, другото е ресторанти,храна и много ... звуци. Ако издадат фотоалбум с имената на манджите и адресите на ресторантите сигурно ще постигнат голям успех. И въпреки нелогичния край, не особенно интересната история, както и лекото чувство за вина което оставя, може да бъде изгледана, ей така , заради картинките. Разбира се , постарайте се да нямате достъп до храна, иначе ще ви коства някой килограм от горе - честно разяжда!
"/>
Prime Minister & I (2014) 

Този сериал имаше почти съвършен сюжет. Той е премиер на Корея, тя журналистка от жълтите медии. Налага се да се оженят  - поради странни обстоятелства и ... сетете  се колко възможности има. Сладката, детска красота на  Yoona, в контраст на суровото излъчване на Lee Beom-Su. Абе страхотен потенциал. И поддържащите роли бяха измислени и политиката даваше възможност за развитие ... само тъпата история с изчезналата съпруга, можеше да не е на преден план, обаче те точно нея сложиха. Финала... какво да кажа... направо не знам да казвам ли нещо. Още по средата нещата се затегнаха и избягаха от сферата на забавата и леката еротика, която предполагаха в началото. И така въпреки добрата игра на актьорите и въпреки всички възможности историята не се получи особенно. Не знам за кого би бил подходящ този сериал. Не знам дори дали изобщо в него има някаква поука. Даже не знам дали го препоръчвам. Знам само, че от изходния материал, можеше да се изкара една супер яка комедия или жестока романтична история, а се получи нещо в стил : от всичко по-малко... ама по много малко де.
"/>
Bel Ami (2013) 

Мелодрамата с много имена сред които  Pretty Boy / Beautiful Man / 예쁜남자 обявена за романтична комедия, честно казано не ми хареса. Загубих се в глупавата история на семейство с двама извънбрачни сина, по един за майката и бащата, двете погинали любовници, болестите и безмислените трагедии, които си направиха труда да изяснят в последните два епизода. Всичко това забъркано с безкрайни импресии, повторения и сълзи, в комплект с не особенно добри комични ситуации в първата част, просто ме измори още на 10та серия. Не съм си мислела, че ще напиша точно това предвид факта, че съм eel, и всъщност се гордея с това. Нищо, вкл. факта, че всички актьори си изиграха добре ролите не може да ми смени мнението. Може би, твърде многото инфо, оказало се по скоро подвеждащо от колкото полезно, безкрайните поддържащи каузи в които се включих или просто очакванията за нещо много по-свежо доведоха до този печален за мен резултат : Да не мога да намеря добра дума за драма в която участва наистина любимият ми артист ever! Jang Keun Suk. Още като го подстригаха заподозрях, че нещатата не отиват на добре. Сладката IU и Lee Jang Woo въпреки,че стояха много добре в това което правят, не можаха да спасят сюжетната безмислица и отлива от начално зарибяващата история за Дон Жуан. Мда... Опитвам се да намеря отговор, защо някой ще прецака забавна история така, но не мога. Вероятно очаквах история в стил "Хвани ме, ако можеш", а получих някаква, която не знам с какво да сравня. Към края вече ме дразнеше дори факта, че главните герои играят нон стоп с връхни дрехи, дори когато са в спалните си. Сериала премина с ужасяващо нисък рейтинг, последните серии дори май нямат изчислен такъв. Говори се, че ще бъде добре продаден в чужбина, заради голяма популярност в Япония и Китай на главните актьори, но по скоро си мисля, че няма как да се повтори ново Мери. Но, аз съм eel, и някакво недоразумение, няма да ме накара да се откажа да бъда фен, на най-свежото и гениално създание в морето от Корейска поп култура. Така че, ако сте фен или ви е интересно или ако просто си падате по плачещи хора, гледайте го,  може аз да пропускам нещо.
"/>
The Heirs (2013) епизод 16 - End!

Супер за 16,17 че и 18 епизоди... Голям потенциал вкараха и беше повече от хубаво за гледане. Дори по едно време си помислих, че ще има поне още един сезон... Но уви! 19 и 20 бяха на другия полюс - честно казано скучни. Краят беше по скоро ... логичен. Рзазочароващото е, че имаше доста потенциал в героите, а си остана силно не оползотворен. Както ида е... в този клас драми ще си остане име. 
Рейтингър беше повече от завиден. На фона на останалите заглавия 1 място в Сеул и 2ро в страната. Продаден е поне в 20 страни ... изобщо идеален пример какво се продава от кпоп културата по света и у тях! 
Също така - убедителна победа за годината на Lee Min Ho сред всички млади, по-скоро айдъл звезди на Корея, той определено обира овациите на родната публика. Останалите айдъли останаха далеч назад в състезанието. Между другото, макар че е доста оплюван от бг феновете и често наричан дърво и какво ли още не, според мен той има невероятната способност да показва положителни чувства с изключителна достоверност. Рядко се вижда актьор, който да изглежда така искренно влюбен и толкова откровенно щастлив в сцените. 
За жалост въпреки изключителната харизма и потенциал на У Бин, в края на сериала сценаристите го извадиха от силната позиция, която си извоюва в началото и успяха да обозят неговия герой. Ако не го бяха направили, може би той щеше да е звездата.
Краят, оплюваният край, всъщност е логичен - какво толкова да очакваш от 18 годишни? Несериозно е някак да има някакво друго развитие. Според мен, доста по умерен от БОФ този сериал си е задължителен за любителите на захарни истории, а снимките с красивите актьори, които ни остави в наследство ще се въртят още дълго в мрежата. 
"/>
Marry Him If You Dare  / Future Choice (2013)  8 - END

Агхххх... "Не можеш да промениш миналото, но можеш да подобриш настоящето".
Това май е най-точния извод от тази драма. Сигурно, ще остане в историята като драмата с най-неопределен край и с най-много сърдити зриители. За съжаление след 6 епизод рейтинга и в Корея падна и до края не можа да влезе в топ 20 на гледаните драми. Прочетох толкова много критики, че сякаш загубих собственото си мнение в тях. 
Дали най-важното беше с кого ще остане На Ми Ре? Дали на преден план, не беше войната на младите и прогресивни журналисти, които бяха готови да загубят всичко в името на истината и справедливостта? Всъщност не ни ли показаха едно завидно израстване на всички герои ? Репортерката гонеща мъж с пари, не се ли превърна в честна и отговорна журналистка? Позастарялата и поизпуснала влака На Ми Ре, не се ли взе в ръце и не изгради ли завидна кариера? Младият бизнесмен, не си ли даде сметка, че трябва да стане много по успешен за да прави телевизията, която иска, а не която ще наследи? Вдещият Ким Шин не успя ли да запази своята честност до края -въпреки заканите, лошите предсказания за личното му бъдеще и изкушенията? Не стана ли сценаристката малко по толерантна и много по спокойна? Не се ли превърна брат и в човек, който държи на живота?  
Мисля, че всеки един от образите претърпя сериозно развитие. Реално тази драма показа повече динамика на героите от всяка друга в която е ясно: кой за кого ще се ожени на края. Верно е, че историята с каката от бъдещето беше малко повече от недодялана. Верно е, че оставиха доста не изяснени неща. Но също така е верно, че разказаха много истории за любов, които минаха паралелно със сюжета.  Имаше и  момент на изненада, поне до средата мислех, че идеята е да докаже вечността на любовта... е  твърдо не е това основната идея! 
 
Драмата ми беше интересна, просто заглавието леко подвежда в посока очаквания за романтика. И някак цялата теория, че няма точно определено бъдеще и силата да променяме живота си е в нас, всъщност лично мен ме зареди с положителна енергия.
П.П. Аз мисля, че тя се ожени за Park Se-Joo, някак в битката любовта и с Ким Шин изгоря, а и той си остана голямата любов на другата На Ми Ре. 

"/>
The Heirs (2013) епизод 13-15

Ким Тан тръгва на война и Йонг До очевидно няма да издържи и ще го последва...Всеки разкрива всичко? Може би започва истинския филм... И една невероятна 15 серия, с още по невероятен край! Чудесни хрумки и страхотна игра на Min Ho. A да! И Ким У Бин - толкова сладък в новата тенденция на образа си, че направо оставя без дъх! Очертава се доста гореща 16 или може би 17 серия с епически битки и обрати. Жалко само, че фокуса стои само върху семейство Ким за сега, но може да вкарат и другите под прожекторите. Групите които следят сериала са залети снимки на У Бин, невероятна мания и има защо. Официалния рейтинг на серията го праща на второ място в Сеул и на 4то в страната, но ми се струва че последните серии ще счупят рекордите. Колкото до истерията - някак ги разчупиха героите и като изключим Рейчъл, която съвсем взе да изглежда нелепо останалите имат огън и страст. Има няколко мега забавни сцени, не особено често срещани по драмите - особено тази в която Йонг До измъква Ким Тан. Майка му, някак успя да го разбере... Става все по забавно!

"/>
The Heirs (2013) епизод 9-12
 
Драмата, чийто 12 и 14 епизоди разбиха рейтинга и достигнаха първо място ... в този си отрязък е повече по детски забавна и тъжна от колкото интригуваща. Влюбения Ким Тан е толкова сладък, че човек не може да се откъсне от екрана, въпреки постоянните опити да го отегчи до смърт главната героиня и нейните ревове. Колкото до Young-Do, той става все по- привлекателен и някак от сега личи, че тази роля на Kim Woo-Bin ще му донесе големи позитиви. Няколко много сладки цитата : 
" Само а малко затворих очи от къде се появи? - От приказките! "  или " Не скланяй главата си към рамото ми, склони сърцето си към мен". Някой от сцените са наистина трогателно сладки. А майката на Тан ... е няма такъв образ! Май тя ще е другия голям печеливш от тази сага. За мен лично, това че главната в 11 серия спря окончателно да се колебае е хем скучновато, хем по-малко дразнещо. Остава някакъв шанс филма да тръгне в различна от стандартната (необяснимата любов на двама богати, умни и съвършенно красиви мъже към не особенно атрактива отчаяно бедна жена) посока. 
"/>
Dating Agency: Cyrano (2013) 

Агенцията за срещи: Сирано е драма от средата на тази година. Продължение на идеята от филма със същото име и реализирана в 16 епизода, без особен успех в борбата за рейтинг. Като цяло до 13 епизод всъщност беше забавна и разнообразна - в епизод и половина се разиграваше нечия история. Разнообразието можеше и да е безконечно, ако не беше Корейска продукция и така последните 3 епизода бяха посветени на собствената любовна история на служителите на агенцията.  За да е справедливо, ще кажа, че може би бяха по скоро посветени на справедливостта и доказателствата на световно известната мъдрост : Няма не наказано добро. Ако задълбаем малко, обаче, се виждат още всеизвестни поуки - няма как човек да знае всичко, доброто за един, може да бъде лошо за друг, да манипулираш дори с най-добри намерения е по-често пагубно ако не за теб то за хората край теб, луди хора има на всякъде и те винаги могат да ни достигнат, колко много сме вглъбени в себе си и колко малко знаем за реалността и други такива... На мен ми хареса това съчетание - между еуфорията, която обхваща зрителя гледайки как се сбъдват мечти и равносметката, която вижда когато се обърне палачинката. Иначе, актьорите са доста известните и по-възрастни (74-83): Lee Chun Hee,Kim Jung-Hwa и Lee Jong-Hyuk. Последния е доста чаровен, независимо от ролята и въпреки липсата на пластични подобрения. И младите Sooyoung (Girls' Generation), Ha Yeon-Joo, Jo Yoon Woo (който участва и в първите епизоди на Heirs) също и моделът и малко по-опитен актьор Hong Jong-Hyeon, който определено може да отнесе титлата за най-секси особняк в драма. Младата айдъл звезда, всъщност игра много жизнерадостно и може да се каже, че по някакъв начин това спомогна да се разбере, защо главния герой (държащ поведение и характер, леко в стил Хамлет) все пак се влюби в нея, което за корейска драма си е постижение! Изобщо, много плюсове - за романтици е, има много смях, има добри актьори, има красиви актьори, има разнообразие в историите, всички са облечени добре почти през цялото време, главната героиня не е тъпа и девствена (или ако е не се споменава) и всъщност припомня доста житейски истини. Не на последно място, манипулациите винаги са изкушаващи, няма как да не ви хареса!

"/>
Marry Him If You Dare  / Future Choice (2013)  7-8 епизоди

Мда... грозните дрехи взеха да и се отразяват на поведението на тази Na Mi-Rae  Започвам да схващам, че филма очевидно ще е за това, че съдбата може и да се промени, но истинската любов - Никога! Това е крайно не вярно твърдение, което истинския живот опровергава всеки ден, но явно във филмите и приказките е така. Забавните сцени са все още забавни, а изборът между Kim Shin и Park Se-Joo става все по труден. Искам да гледам, обаче поне един сериал, в който главната актриса да не е идиотски инфантилна застаряла мома, да е хубава и добре облечена и ако може да не е ужасно бедна... Наистина не мога да разбера - такива са жените в Корея или хубавите мъже само такива харесват. Историята на нашият наследник, за това как не се отказва ( и го влече пластмасата) си заслужава гледането. Започва и все повече да се нагнетява напрежението около Оппа и неговата съдба, която май ще се яви тъжна. 
"/>
The Heirs (2013) епизод 5-8

WOW! Много забавно започва да става! Young-Do се очертава толкова лош, че ако Kim Tan го играеше друг актьор, щях да бъда изцяло на негова страна. Лош, лош та чак да се влюбиш! Обаче ... играе очарователния и невероятен Lee Min-Ho и тъкмо като си помисля, че е на втори план и той прави някое от нероятно милите си неща, които само на него приличат толкова много и сърцето ми се превръща в разтопена шоколадова бонбона! Аз разбира се съм тотален фен на сериала вече. Толкова положително емоции носи, че съм склонна да прощавам кореизмите. Всъщност ,ако Eun-Sang не беше чак толкова бедна, щеше да им се получи идеален сериал и може би щяха да успеят да го направят 6 сезона като " Gossip Girl ". Влязохме и в периода на крилатите фрази, по едно време в 8ма серия беше гол след гол... Да! Добрата новина е, че рейтинга им рязко скочи и на 8ма серия са Втори в Сеул и 4ти в страната! Хах... сряда по принцип е тъп ден, но от както Наследниците властват - го очаквам с нетърпение :)
"/>
Marry Him If You Dare  / Future Choice (2013)  5-6 епизоди

За момента запечатан на снимката, някой хора коментираха, че са спрели да дишат... няма да стигам до крайности, но Jung Yong-Hwa в образа на отегчен богаташ - направо си струва да се види. Изобщо, за сега се очертава като филм със силни и прекрасни мъжки персонажи. Сериите стават все по интересни, и корейското леко отстъпва на интригата. Разбира се традиционно главната героиня е удивително грозно облечена, в 6 серия направо достигнаха върха. Толкова топли и хубави моменти, толкова силна игра на Lee Dong-Gun - много добре им се е получила. Започвам да стискам палци, да не изпортят нещо.
"/>
Nail Shop Paris (2013)

Една история, която нямаше да си струва писането, ако не бяха сбъднали една реална любов. Тя се прави на момче, става дума за гумихо и ... единия от главните герои е съвършен, а другия се влюбва толкова силно, че е готов да се примири с факта, че обекта е от неговия пол. 100% ви звучи познато. Ако добавя, че е оставен в ръцете на двама айдъли, един модел и един актьор с всичко на всичко 4 драми зад гърба си... ще си помислите, че е по добре да не го гледате. Със сигурност не е за препоръчване и на хора, които гледат за първи път корейски сериал (ще им дойде в повече обясняването). 
Има обаче плюсове. Първо е 10 серии и във всяка една се разказва историята на различни хора. Някой от тези истории са абсурдни, а една си е направо гадна, но като цяло - само 10 серии и 10 различни истории си е крачка напред в корейската романтична драма. Второ Park Gyulee от Kara - доста по различна физиономия от стандартната пластмаса която се шири в кпоп бранша. Доста искренна игра и съвсем малко сълзи. Трето - липсваха повечето "корейски" случки - май така и никой не повърна до края, разбира се напиване и носене имаше, но доста ограничени и с цел - което завидно променя нещата. Целите отношения на героите бяха някак по-нормални, не се дърпаха като ощипани целуваха си се - като нормални двойки и си се държаха като 26 годишни на колкото всъщност бяха и обявени че са. Изобщо, сериала е пълен с позитивност, умни мисли и еднин много сладък и леко неочакван избор в любовта. (всъщност неочакван за корейска драма). И да не забравя, става дума за Парис - не за Париж, но защо го свързват с спасяването на души, не ми стана ясно, като баш той е причината да изчезне Троя...
Е...освен всичко до тук, реално си заслужава да се гледа и дори само заради суровата хубост на Song Jae Rim и слънчевото излъчване на Cheondung ( Гръмотевицата в русо направо грее).
"/>
Marry Him If You Dare  / Future Choice  1-4 епизоди

ИИИИИ много ми харесва... Започна завладяващо и интригуващо. Имаше един два недоизказани момента, леко противоречиви, ама изобщо не намалиха очарованието. Актьорите са толкова естествени, че няма как да не им повярваш. Просто чудесно история, дано си остане такава до края. Честно казано не мога да си обясня защо рейтинга леко падна. Това си е една лишена от драматизъм, интересна история. Участието на Jung Yong-Hwa е повече от очарователно. Lee Dong-Gun е супер убедителен. Han Chae-Ah засега играе добре ролята на корейска кифла, въпреки че малко пластмасово и се получава. Choi Myoung-Gil разбира се е без всякакви забележки ( как сладко вика на батко си Опаа и колко яко той се шашка :)))). Единственото дразнещо е, колко често повтарят почти "преклонната" едва ли не възраст на Na Mi-Rae, която някак хич не се вързва с ужасно детинското и поведение и лигавите и изблици на моменти. Изобщо оставам с едно такова вчепачтление, че жените между 25 и 35 се превръщат в 15 годишни с магическа пръчка - изглеждат нелепо и се държат така, но явно на околните им харесва. Разбира се Yoon Eun-Hye е много сладка, което прави въпросните 32 още по нереално изглеждащ фактоид. 
Горещо го препоръчвам, е поне на този етап!
"/>
The Heirs (2013) епизод 3 и 4

Супер, магията се върна! Какъвто и да е сюжета, ако накарат Min Ho да играе леко отегчен, много себичен, красив млад богаташ - винаги печелят! Този човек има удивителната способност да е достоверен, когато играе сцени в които иска нещо... Особенно девойки! Направо неустоим! И сценария му подлага добре, вади на показ най-страхотните му способности. В трети епизод, разговора с брат му... каква надежда има в очите му и каква болка когато се отдалечава... просто не е истина колко добре стои в гръб...Обаче втората сцена 22:22 ех... направо е върха ! Изобщо трета серия... е посветена на него - вкл. момента с годеницата, очертава образът на съвършенния мъж. Колкото до четвърти епизод, според мен там е повече забава, корейски пинизи и разбира се интрижка. Останаха няколко хикса и един  два+ след него. 1 + е разбира се е Ен До - супер среща и такава небрежна констатация. 2ри + разкараха се от Америка - идваха леко фалшиво там. 3+ пуснаха тежкия арсенал на лафовете : " Съвременните деца са толкова жестоки. Нищо ли не те боли? - Само сърцето " - на фона на съвсем друга сцена :) или "...Беше много голям, денем беше много светло, нощем беше много тъмно. - Само в истинска тъмнина, можеш да видиш звездите...". Има и един малък - , това леко истерично включване на ХиЧол ( макар че : "Гадже ли ти е или заложник?" си струваше :). Изобщо "класно", както казват руснаците или "круто"!
"/>
The Heirs (2013) епизод 2.

И втори епизод изтече в канала. Малко поживна историята, появиха се основните черти от клюкарката... Миличкия Мино изглежда твърде сладък нещо в тази екранизация. В тази серия нашата кака и трябваше цял епизод докато пусне фонтана. Другите герои стават все по-интересни и загадъчни, на мен лично ми липсва още малко блясък и достоверност.
Така и не разбрах: коя е майкта на брата на Тан??? Едната каза, че няма деца, другата, че е майка на Тан - интересничко. Забавно е и как примерните, срамежливи и не знам още какви корейци си държат по две жени в къщи и то дет се вика официално. Изобщо като гледам колко държат да са девствени до 45 изобщо не си обяснявам това което показват по филмите. Имат един лаф руснаците, мисля, че за корейките е в пълна сила : "Все девушки такие милые и сладкие, а откуда взялись такие женщины?"
Това което обаче вълнува международните фенове, явно не е такъв хит за корейската публика. Рейтинга на 1ва серия ги постави на 6 място в Сеул, за жалост втора ги праща на 9. Друга класация показва стабилен рейтинг 5то Сеул, 13 национален рейтинг и за двете серии.

"/>
The Heirs (2013) епизод 1.

Сигурно, става така с всички дългоочаквани неща, но когато се появят някак не са чак толкова WOW! колкото сме си мислили. За мен първи епизод е доста постен. Получих отговор на един въпрос: защо точно Park Shin-Hye... Е щото пак трябва да се реве очевидно. Въпреки, че вкараха някакъв драматизъм в стил - богатите също плачат ... не че бедните не го правят де, но за сега историята сякаш има повече за цел да ни запознае с героите. Малко твърде явно е това усилие и я няма магията на Тайната градина, но да предположим бъдещо подобрение.

До тук как изглеждат нещата : Lee Min-Ho - богат, самотен, явно палав, но пък отговорен, леко отхвърлен от семейството и добре забавляващ се в Калифорния наследник. Park Shin-Hye - бедна, трудолюбива, поозлобена от статуса си… и тук някаква изненада - корейка, която заряза майка си за да иде в Америка и уж да успее ... забавно, и не е тъпа тоя път, но пък пак е ревлива на макс. Kim Woo-Bin - тоя ще кърти мивки, гаранция - супер готин, абсолютен гадняр и много крив го играе - получава му се доста достоверно. Kim Ji-Won - нещо не ме грабна, трябваше да е същата като Woo-Bin, но явно или тя не е влязла в роля или ще е нещо по-различно, засега се очертава интригантка , пострадало от семейните войни много богато момиче - дет се вика ще риве. Kang Min-Hyuk - сладкиша и тук е сладкиш, малко го показаха,но в загадъчна светлина има нещо под очевидното му сладурско поведение, за сега ще се явява най-добрия приятел на нашата кака. Choi Jin-Hyuk - това ще е главния злодей, според началните заявки, много му отива!

Има и още : покварена сестра (явно ще бъде противоречивия образ),  майка пияница, злобна майка, странен баща, баща който не се появява, тъпа, ревнива и неприятна приятелка на най-добрия приятел както и куп млади американци, които изглеждат изкуствено. Това е за сега в момента върви втора серия и искрено се надявам, че няма да претупат момента с влюбването, че опцията:  влюбени от първа серия, които преодоляват всички препятствия заедно, а тя оревава света за нагледност…много, ама много не ме кефи.

"/>
My Name is Kim Sam-Soon (2005)

Така и не схванах какво му е на името, но явно целта не е била да се схване точно това.Започнах да гледам сериала заради участието на Hyun Bin, а го догледах заради Kim Sun Ah . Стандартната за корейска романтична комедия история е пораздвижена с хрумки в стил ... пълничка главна героиня, добричка съперница, нестандартно отношение към болестите и разбира се изумително безсмиленото участие на Daniel Henney, на когото усмивката му беше с постоянство и размери на диагноза. OST-a особенно в първите сериии е приятно изненадващ. Преминал с удивителен рейтинг в Корея, достигащ до 50% за последните серии, този сериал е една идея топличък, а ако беше филм щеше да е хит и извън Корея. Вероятно няма да натъжи никого и вероятно няма да разочарова никого. 

"/>

Boys over flowers (2009)

Както и да се превежда заглавието на този филм, като цяло става дума за „ Красиви момчета”. Това е сериала, който освен, че е изпразнил улиците на Корея през 2009 е успял да „залепи” към корейската вълна много, много фенове. Има тайландска версия ( с още по-хубави момчета) и японска версия с едни от най-големите вече имена в тяхната jpop култура.

Обаче, сега за корейския вариант. Интересен факт е, че към момента на кастинга и 4мата главни актьори не са били твърде големи звезди. В резултат на този сериал ,  Lee Min Hoo  и Kim Heyn Joong добиха абсурдно голяма популярност в Азия и се превърнаха в световни знаменитости. Другите 2 от четирите „ момчета цветя „ също не им отстъпват много. Kim Bium  е нещо като институция в Китай, а и в Корея е повече от харесван, а Kim Joon само военната служба го върна малко назад, но скоро ще е отново във форма. Главната актриса, не е спряла да снима тя си е истинска любимка в Корея.

Така , защо този филма залепя всеки за екрана? Сюжета е повече от банален  - тя е бедна , той е богат, сблъсъкът на двата им свята се оказва фатален и за двама им. Ситуацията е най добре описана в следния диалог :

Тя: Аз съм бедна, непривлекателна и не особено умна , какво искаш от мен?

Той: Защото аз съм всичко това – красив,богат и умен, от теб се иска да си само себе си …

Цитата е по памет,но смисълът е точен. За мен е и безсмислен, но в Корея да имаш добро сърце, честност и благоприличие е доста голямо богатство. Това обаче е основния лайк мотив в повечето корейски драми и все пак тази е най-великата … Защо? Заради невероятната сила на приятелството и заради страшната формула на F4 – не устоимите четирима красиви наследници на богати и могъщи фамилии, толкова съвършени и толкова силни заедно, колкото само едни приятели могат да бъдат.

Истински лидер- арогантен, но когато трябва отговорен, красив и различен , главния герой е голямото попадение на сценарния екип. В добавка имаме истински бял рицър- толкова благороден и толкова фин ,че докарва до лудост. Смел, потаен и опасен наследник на мафиоти – който завладява всякакви мечти и сънища . И човека с уникална усмивка и красиво лице, надарен с изключителен талант – довършващ цялата картинка.

Всичко направено от много хора едновременно е привличащо и лесно за оценка. И въпреки, че лидерът е винаги най-предпочитания образ, когато има само един принц ефекта няма как да е същия. Колкото и да са красиви солата в танците, груповите изпълнения карат кожата на човек да настръхва … Хех, супер формула!

Иначе, самата драма може да се раздели на 4 части – от 1-9 серия ученически филм със силни послания родил маса крилати фрази в стил: „ Ако извиненията бяха достатъчни, защо са ни полиция и съд” или „ Аз съм красив, умен и много богат и я дразня? Тя тъпа ли е ?” . Следват едни 4-5 серии със красиви разходки в Макао и злобни изпълнения на лошата майка. После някак филма започва да става борба за любов на всяка цена, странни препятствия и още по странен инат „ да бъдем заедно” и накрая едни 4 серии които не знам защо изобщо ги има, но ги има. Богатите са наистина богати (първия филм в който богатите не си събуват обувките в замъка си ) и техните навици  в стил да се разходят с частния самолет до Нова Каледонея са си привлекателни… ДжанДи е … смешна, борбена, досадна, глуповата но разбира се много сърдечна и вярна и въпреки, че стои ужасно до високия строен Joon Pyo и още по нелепо до изтънчения Yoon Ji Hoo това сякаш още повече привлича да гледаш и да се радваш.

Красиви гледки, странни разсъждения, приятелство и вярност – това е БОФ. Една хубава приказка разказана от правилните хора, която почти не доскучава въпреки абсурдите в нея . Това не е препоръка, това си е задължителна стъпка във влюбването в корейското кино, дори да сте на друга вълна, дори да сте фен на сагите за вампири F4 и тяхната малка приятелка няма как да не ви спечелят и да не ви оставят хубави спомени.

 

 

"/>
Panda and Hedgehog (2012)
Това си е един семеен сериал. Макар и кратък за такъв, това е положението. Нито хубав, нито лош. Факт е, че въпреки абсурдите в него, много от диалозите са забавни и някак въпреки че не те държи цяла нощ, все пак го изглеждаш без или почти без превъртане. 
Сега... имаше някой съвсем безумни неща като факта, че главната героиня (Yoon Seung-Ah) беше на 28 години, но по някаква причина и изглеждаше и се държеше като недоносче с мозъчна лоботомия. Другия абсурд беше изигран от Choi Jin-Hyuk, който определено е ветеран в киното(спрямо останалите двама), но тук беше просто кретенче... като се замисля, ако някой болен мозък му е писал ролята, а той е играл, значи добре се е справил. Колкото до Lee Dong-Hae, той за моя лична изненада всъщност стоеше най-добре от лидерската тройка и като герой, а и като игра. 
Та така... семпъл сериал е ... и това е, най-смешното му е какви безумни физиономии и какви глупости си говорят героите (основно като стане дума за любов). Разбира се, ако сте фен на Super Junior за вас е задължителен! Честно казано, учудих се, че все пак макар и доста бавно си го изгледах. Така че, вие си решете! 
"/>
My P.S. partner (2012)
Искате да гледате наистина хубав корейски филм... моля заповядайте! Много прекрасен, забавен на моменти и истински нежен в други. Секси и различен. Ji Sung... ами без коментар, той винаги играе добре, а да играе готин и пълен с емоции мъж предполагам му е само за почивка. Колкото до Kim Ah-joong - ми тя е секси, какво друго :). Горещи препоръки, харесвам различното кино. И ... ако не е истинска любовта е наистина банална! 
"/>
Petty Romance (2010)

Тя е мадамата от Protect the Boss, той е любимия ми актьор Lee Seon Gyun! И двамата имат за цел да направят комикс а възрастни. Ъъъ гледах го заради него, но си имаше хубавите моменти. Особенно интересни бяха фантазиите - красива работа... хех ... както и брат и ... много красива работа ... Мда... има за какво да се гледа, хвърля един малко страничен поглед върху отношението им към секса. 

"/>
Matchmaker's Lover / Love & Marriage (2008)

Този сериал, малко трудно се издирва в пространството. Минал, без особен успех в Корея през 2008, всъщност е доста добре приет в останалата част на Азия. Драмата е забавно интересна, а представянето на бита на корейците, е по-реалистично (с малки изключения). Каста е също доста силен. Първо един по-млад Park Ki-Woong, в ролята на бивш приятел и не особенно ориентиран младеж, който израства много по време на сериала. Хубавичко се прави на луд, а сладките му физиономии са велико забавление. Главната героиня, Kim Min-Hee явно не си е правила много пластични операции, защото е доста корейска корейка. Ужасно слаба и с типични черти, за съжаление изобщо не успя да ме накара да я харесам. Но игра добре, според мен ролята на ... да видим... вятърничева, обичлива, вярваща в доброто, по странна логика разумна на моменти, много по-малко истерична от стандарта девойка... ( в тази връзка тук и съперницата и майката, абе изобщо нямаше почти никакви явно изразени истерични образи. ). Самата актриса снима повече филми, даже през май, взе награда за главна роля за последния си филм Very Ordinary Couple.  Винаги когато гледам драма, се каня да не харесвам твърде главния герой, обаче и тук не ми се получи. Инъче казано, ако не познавате Kim Ji-Hoon, значи не знаете нищо за уникалната му усмивка. Предполагам, че в Flower Boy Next Door поне не сте го пропуснали. Ми страхотен е, тя и ролята му страхотна и той хубав, чаровен ... стандартния корейски идеален мъж  от драма - без забележки. Колкото до Yoon Se-Ah, тя изигра образа на класическа, положителна, корейска принцеса. Всички играха, наистина добре, а може би най-голямото предимство на сериала е, че е от малкото, с много второстепенни герои и истории. Други плюсове са доста по нормалните отношения между хората, липса на бедни герои, а гардероба беше, ако не в крак с европейската, то поне актуален за азиатската мода. Разбира се имаше и лоша страна, въпреки, че се явява сериала с най-много целуване, който съм гледала така и не можах да поема идеята, че 27 годишна жена (с 5 годишна връзка) и 32 годишен (разведен!) мъж една година и кусур ще си стискат ръцете само... Но, си беше положителен, зареждащ и освежаващ. 

"/>
Still, Marry me (2010)

Mда... историята на няколко жени, попритиснати от факта, че са подминали 30те, а още не са женени... дрън, дрън, дрън...
Да ви кажа : Kim Beom свири на китара... Kim Beom облечен в супер яки дрехи...Kim Beom се отдалечава по коридора в страхотно сако, което подчертава и без друго, широките му рамене... Kim Beom гледа влюбено...Kim Beom и неговите изящни ръце...Kim Beom се усмихва замечтано...Kim Beom тича...Kim Beom пее...Kim Beom...Kim Beom...Kim Beom...
Трябва ли му на някого още? На критиците, че кажа само... малко актьори те оставят да се хилиш глупаво пред празния екран.
А да! И Kim Beom се навежда за да целуне... 

"/>
Full House 2 (2012)

Новата пълна къща, според мен е незаслужено критикувана от чуждестранните фенове. Верен класическите корейски похвати, екипът е създал един истински корейски сериал за славата, приятелството и тежкия живот на хората на показ. Поне звучи доста по реалистично, от доста други продукции по темата. До 7 серия филма е повече от забавен, никак не омръзва и е абсолютна 10ка според мен, след това малко се разлигават и почват да си измислят проблеми, което леко прецаква супер свежарското настроение лъхащо от историята. Актьорите са страхотни и Да! прическите и дрехите са ужасни, но на фона на това, че се разказва за "стилистка", аз приемам този факт като шеговит. Освен това, внезапно към 13 епизод ги оправиха и Lee Tae Ik си заприлича на истинско стандартнио "Джони". Имаше смешно лоши и смешно досадни хора, както и смешно тъпи разсъждения. Много приятелски закачки и номера. Имаше и нелогични неща - някаква кака прави супер кариера и внезапно я зарязва, за да преследва стара уж любов, ама с голяма жар! Единия от главните герои, аха да даде фира дет се вика драматично. Главната героиня уж много добра, обаче елементарни неща се сеща да сподели с гажето си...
Но, как да кажа, нямаше да е корейски без всичко това, все пак това са хора които се целуват в една серия и след 3 си казват, че всъщност се харесвали. ( не че да си доближат устните, докато главната се кокори е целувка, но все пак бива да се сеща вместо да се пита.. ). Хех и цялата тази суетня, след като още в първи епизод видяхме мега яка целувка между двата младежи от мъжки пол. Изобщо корейско, но сладичко и хубавко :).
Като цяло, не че бъка от поуки или художествени ценности, но на фона на изгледаното в последно време този сериал определено държи първеството за забавна и освежаваща история.
"/>
The Art of Seduction (2005)

Изкуството на прелъстяването го гледах 2 пъти. Да ви кажа и след 2та пъти пак не го запомних с нищо. Края беше по забавен от филма. Идеята е доста позната и американска. Но има нещо във филма, което го прави безличен. Е не са актьорите, нито идеята - не знам какво е. Иначе, става дума за мъж и жена, които се преживяват като големи свалячи, сблъскват се, почва да им пука и прочие. Много напомня, на "Да разкараш гаджето за 10 дни" на моменти, просто такова поведение, когато е корейско, минава за нормално сред феновете и някак не е смешно.

"/>
Gentleman's Dignity (2012)

Хитът на 2012 година е един доста приятен сериал. Не знам защо, аз не можах да му се възхитя много. Може би, защото началото предполагаше нещо по-повърхностно в стил "Сексът и градът", което в последствие се измени по един доста, не забавен начин. Все пак, този сериал някак ми промени мнението за корейското комерсиално телевизонно кино. Дадох си ясна сметка,че за 10 сезона и 94 серии, амаериканците са успели да държат публика без да убиват никого, без да използват очевидна драма и без да вкарват излишен морализъм. А в корейския вариант 14-17 серия, можеш да изгледаш само с превъртане и само истинското търпение можа да ме накара да изгледам края без да умра от скука. Винаги търся нещо в сериалите, почти винаги намирам. В този ми останаха яколко важни заключения в запас: Остаряването е лоша работа и както и да искат да го представят на кино, носталгията се просмуква по всички линии на сюжета. 
Корейците явно не са много емоционални, за да предизвикат чувства трябва обезателно да има трагедия свързана със смърт, болести и изоставяне. Някак не успяват да направят образитите толкова живи, че да не са им необходими драми за да съществуват. Това което те правят в 20 серии, турските сериали го развиват в 150 и пак има по малко жертви. 
Слабите хора може и да са по-хубави, но когато имат дупки между краката или когато са просто кривокраки , не трябва да носят къси поли или тесни панталони. Тези които бяха обявени за най-хубави във филма, даже като симпатични не успях да ги отразя. 
Имаше и хубави пропуски - никой не беше беден, не наблягаха на яденето особенно, май нямаше и повръщания и тоалетни сюжети. 
Изобщо, можеше да бъде истински прогрес, ако не беше нелепата история за любовта на 41 годишен мъж с 36 годишна жена ... които така и не стигнаха до леглото за 1 година и малко. Липсата на реализъм е хубаво нещо, но за по дълги продукции, тук някак вместо да направят нещо забавно, те са го омаскарили с измислен морал и още по-нелепа драма. 
Не мога да разбера, как може да ревеш по някого че го обичаш, да го преследваш , да му пееш, да се излагаш и когато той най-накрая се навие - ти внезапно да се засрамиш и да почнеш да кършиш ръце!
Все пак, за любителите на корейско кино и особенно тези които намират смисъл в това да гелдат сюжети с по възрастни артисти сериала е задължителен. И за да не оставя някого с неправилни впечатления, това е комедия от началото до края - което може да мине за вид ирония.
"/>
Lie to me (2011)

Сериал за добрият, силен, красив (тоя много красив), възпитан, трудолюбив и разбира се честен и много успял мъж? Не са ли всички корейски романтични комедии за това? 
Kang Ji-Hwan печели личната ми класация за корейски актьор изиграл ролята на влюбен - абсолютно достоверно. На моменти имаше буквално звезди в очите, когато гледаше Yoon Eun-Hye. Нея от друга страна, досега не съм виждала да е особенно убедителна в нещо различно от реването... и тук не разочарова... Е, за да съм справедлива, тази актриса винаги играе хубави роли, а и доста може да и се прости заради Coffee Prince :). Сериал изгледан без превъртане си е направо хубав сериал! Историята е за една любов, повече неговата. За приятелство и пак за ... любовта.  И този път, който си обичаше, нищо не го спря! Драмата е много по-малко от тази в сходните сериали, на моменти се чудех що изобщо нашето момиче "риве", ама предполагам е:" щото може".За първи път ми прави впчатление, как пият, пият и после сядат да шофират ??? Има страхотни сцени с истински страстни целувки, които в 2 серии изненадващо смениха със смутени попипвания по ръцете. Но! Последната целувка спира дъха, честна дума!  Като цяло, доста хубавичко им се е получило.
"/>
Mr.Idol (2011)

Хе хе... Мда... Филма е за ... мечтите и още нещо... Май само така мога да определя нещото. Поучителен, защото много вероятно е близо до някаква истина. Разнообразните съдби на главните герои, а и мръсните игрички на продуцентите, навяват такива мисли. Това което мога да кажа е, че цялата игра на главната героиня и особенно финала са брутални.
"/>
The Worst Guy Ever (2007)

E... един филм за възрастни. Играят възрастни, разказва се за възрастни и е представен от гледна точка на възрастни. Интересен филм, с доста различна от популярните комедийни истории. И тук пият, но поне логично след това се събуждат в леглото на мъж. И тук се влюбват и разделят, но го правят по начина, по който се случва в живота. За първи път попадам, на режисьор и сценарист, успели да набутат корейската самобитност в една много истинска история. 


"/>
He was cool (2004) 

Song Seung-Heon млад, див и много готин в тази ученическа история, която има всякакви елемнти, малко екшън, малко драма, малко комедия. Най-хубавото във филма е как намериха връзка в любовта на главните герои - много тънко и ако не внимава човек може да го пропусне.  Лесен за гледане филм, в който за разлика от драмите, бързичко се разбраха,че се обичат. 
"/>
Penny Pinchers (2011) 
Получава ми се нещо като ретроспекция на Ye-seul Han, след "Златотърсачката" сега и "Скъперниците". Добра актриса е, на мен ми харесва начина по който пресъздава чуствата си, някак по скрито не разчита толкова на звукови ефекти. Мда... Според мен, този филм не е препоръчителен за хора, които не са гледали или чели достатъчно много за Корея. Никак даже, може и в потрес да изпаднат. Инъче, филма ако не хубав, със сигурност е интересен по един доста битово, нездравословен начин. Сякаш се отваря леко някаква завеса и зад захаросаните розови къдри, се вижда и нещо друго. Колкото до понашумелия Joong-ki Song ... май няма какво да се каже, ако си на 26 години и играеш жизнерадостен младеж на 23 ... знам ли, предполагам трябва да си страшен депресар, за да се води актьорство . 
"/>
Couples (2011) 

Страхотен филм, история, кинематография, новаторство. Сещам ли се за нещо, което не е суперлатив? Нееее... Забележителен във всяко едно отношение и макар отново да е в жанр - комедия и макар да не те кара да се смееш с глас, филма е повече от невероятен! Актьорската игра е направо 12 точки, но нищо не може да се сравни с цялостното прекрасно усещане, което оставя.

"/>
200 Pounds Beauty (2006)

История за това как се създават звезди и колко скъпо плащат хората за повечето си сбъднати желания. Този филм може да бъде всякакъв по националност. Ако махнем драматичния елемент с липсата на майка и полуделия баща, по нищо няма да напомня на корейски. На мен лично, прекаленото плакане на героинята малко ми вкара неудовлетворение, но пък ако беше силен характер и имаше ясна цел, вероятно щеше да има съвсем холивудски привкус. Няма да запомня много от него, предимно заради факта, че наличието на леко фантастичен момент  изключва съществени поуки. Остава си озадачението, защо главния герой излезе лош, при положение, че беше единствения с посока и постоянство, което съчетано с явния му професионализъм, реално изгради образ по-скоро достоен за уважение.OST-а е много вдъхновяващ, за разлика от действието. Има си и изненадващ елемент, но само за тези които имат захаросана представа за Корея и нейната пуританска зависимост. Все пак, макар и не горещо, бих го препоръчала. 
"/>
Unstoppable marriage (2007)

Wow! Интересен филм. Комедия. Добра, традиционна корейска комедия. Понякога се чудя, какво прави един филм гледаем. Историята е безинтересна, но комична. Филма не доскучава въпреки, че типично по корейски има и обичайния тъжен елемент. Интересно съчетание - ново-богаташи, развален английски и корейски ценности в едно. Добавям и факта, че чар притежава само главната героиня, нещо изненадващо (на фона на пълните с айдъли сериали) . Получила се е хубава каша, оставяща приятни усещания и желание за още от тези толкова самобитни отношения. 
"/>
Runway Cop (2012 )

Първото впечатление е : Няма такъв тъп филм! Но, истината е...че някак те оставя с усмивка. Чудно е как става все пак. Това е чиста комедия, клоняща към жанра на абсурда, но минаваща покрай него на доста голямо разстояние. Донякъде напомня на Голите пищови, донякъде е като отмъщение на всички филми, в които преобразяват грозната жена в красиво пате. Най-шокиращо е, колко безумно глупав остава главния герой до края. Все пак, абсурдната тъпота на историята и безумната игра на главния герой, го правят забавен и интересен за гледане. Трудно е обаче да се определи какъвто и да било смисъл за съществуването му освен, ако това не е някакъв нов жанр, непознат до сега, поне за мен...
"/>
Miss Gold Digger (2008) 
Хубав филм. Лека, романтична комедия разнишваща проблемите на неомъжените жени и меркантилността на корейското общество. От гледане на толкова сериали, забравям какво им е хубавото на филмите... Най-хубавото е, че не доскучават :). Струва си и заради сцената с дъжда и червения чадър. Както и заради края. Винаги съм се чудела на това с заминаването на главния герой и чакането -  тук има лъч светлина в посока реалност.
"/>
Me too flower ! (2011)

Едва ли може да се определи по друг начин освен като : класическа корейска романтична комедия. Обаче... такива целувки не бях виждала до сега...
Yoon Shi Yoon като Seo Jae Hee категорично е ужасно сладък и много забавен, а трите дами избрани за главните роли са наистина интересни и различни. 
Lee Ji Ah в ролята Cha Bong Sun - неуравновесена полицайска с високо развито чувство за справедливост.
Han Go Eun като Park Hwa Young -изумителна красавица с тъмно минало.
Seo Hyo Rim е Kim Dal - златотърсачка, глезла, лигла и пресметлива кучка - обаче смешна :).
Има и един невероятен психотерапевт, както и много други интересни образи. Не са спестени никакви корейски филмови глупости, абе беше ме хванала носталгия по този тип кино и филма определено ми върна всичко което ми липсваше в тази посока. 
И кратък коментар за нещо, не схващам как става така - избират се по 100 години, една целувка не искат да си ударят, женят се и след няма и 2-3 години половината майка зарязват семейството - и бащата почва да гледа дъщерята , докато не се ожени за друга и дъщерята се оправя сама от там на сетне... Имам чувството, че има нещо корейско в тези корейски драми ... хах !
Нооо Yoon Shi Yoon беше като бонбон... ах! Гледайте го, забавен е.
"/>
Cheongdamdong Alice (2013)

Алиса от Чеонгдамдонг е един различен сериал. Каста е забележителен, но за жалост главните герои, много трудно връзваха химия един с друг. Moon Geun Young , малката сладка Мери, от "Merry me, Mery" е пораснала доста, и прави хубава роля. Според мен Park Shi Hoo играе много по-убедително от нея, но лошата новина е че двамата заедно някак никак не изглеждаха като да са двойка. В 16 серия има една целувка, за която единственото определение може да бъде: измъчена, но и без нея въпреки, че играят хубаво всеки за себе си, последното което бих решила е,че се обичат. Второстепенните герои обаче So Yi Hyun  и Kim Ji Suk , бяха невероятни, особенно Ji Suk като вграден ролята си беше. 
За мен, историята не беше много позната, а препратките към Алиса, съмнителни. Като цяло: драма за златотърсачки. Темата не мисля, че е особенно популярна в киното, особенно от доста откровенната гледна точка в която я представят корейците.Нито много смешна, нито много тъжна, по-скоро съдържателна. Доста монолози през цялото време. Не знам до колко, това е истина: кастите, уредените бракове, бариерата пред бедните, не възможността за добро образование и липсата на шанс без него по нататък в живота. Теорията на главната героиня, че няма нищо лошо да си влюбен не само в човека, но и в потеклото и парите му, все пак звучи леко вулгарно. В последна серия, най-добрата и приятелка и каза точно това : "Хората не вярват, че има 100% безусловна любов, но все пак никой не говори за това.". Много интересни са коментарите по форумите, особенно руските. 
Въпреки, че последните серии са достигнали 3 място по гледаемост в национален ефир, като цяло рейтинга е бил около 14-15 пункта. Съжалявам, че не мога да прочета какво мислят корейците за тази дилема. На мен сериала ми беше интересен.
"/>
Jackal Is Coming  (2012)

Колко бързо остарява всичко. Вчера се радвахме, че има премиера, днес вече е минала новина... Ако трябва да съм сериозна, филмът има хубав обрат, доста не традиционен хумор и странни сцени. Kim Jaejoong прави не лоша роля, и яде на истина много бой. Song Ji-hyo е в ролята на яка девойка и определено играе доста добре. Има някакви досадни корейски лели вътре и не особенно сполучлив хумор с тях, но може да се преглътнат в името на развръзката. Така и не намерих снимка, която да отразява нещо от сериала, затова избрах този микс.
Tyxo.bg counter
"/>
Pasta (2010) 

И тук става дума, за първата любов. Моята такава. Първия корейски сериал, който гледах. До този момент,бях гледала много азиатски филми, но не ми беше хрумвало,че имат и сериали, нито пък, че има цяла вълна заливаща света. Излъчиха го по БТВ, гледах една серия, заинтересувах се, открих Еastern spirit  и така започна всичко!
Паста, е идеалния сериал за човек като мен. Обичам кулинарията във всичките и форми. Обичам Азия. И си падам много по образите на строги принципни хора, попаднали в лапите на любовта. Междудругото, лишен от семейната тема, агресивната глуповата главна героиня и приказката за пепеляшка, този сериал е доста различен от стандартните корейски романтични комедии.После имаше много сериали, които ме плениха,  други роли на Choi Min Sung  и Jang Yong  които и до сега харесвам много като актьори. Но този сериал, ще си остане винаги първият и като такъв най-прекрасно преживяване. 
"/>
Prosecutor Princess (2010) 

Мда... ако не си се влюбвал в корейски актьор в този сериал Park Shi Hoo дава прекрасна възможност да го направи човек :). Истинския бисер обаче Kim So Yeon главната героиня, която не позволява и секунда да останеш безразличен към детското и въодушевление и  вяра в успеха. Въпреки изумителните усилия да се вкара някакъв тежък драматизъм, веселото настроение и красивите неща в драмата наделяват. А ОSTа , само довършва картинката (best). А! да не забравим и модните тенденции Азия 2010 широко застъпени, дето се вика по 2 пъти на сцена с нов тоалет ... и то от най-добрите европейски и световни марки. Второстепенните герои, също са доста интересни. Доста неща човек, може да научи и за традиционните отношения в един корейски офис. Сънбе ! Гледайте ...
"/>
Protect The Boss (2011)

В случай, че трябва да се сложи едно определение за тази драма , то ще бъде свежо! Класически корейски сюжет, но с много сладки хрумки, водещ само до искренно и пълноценно забавление. Главните герои се предствят повече от блестящо и са много убедителни. Казват, че ролята не е присъща за Ji Sung, но по нищо не личи и той и главната героиня са невероятни в комични роли. За Kim Jae Joong това май е първа голяма роля в драма, и му се получава идеално - като него самия. Много хора не харесват, края на края, но за мен беше толкова хубав... ех. направи образа му съвсем истински! Препоръка - гореща за нещо освежаващо!
My Girlfriend is an Agent (2009)

'Приятелката ми е агент" е корейски филм, който явно е замислен в стил "Mr.and Mrs Smit", но с комедиен елемент и разбира се , получило им се е някаква екшън боза. Има интересни попадения в него разбира се, особенно в смешните моменти. Има и хубав бой на края. Има и доста тъпотии. За 112' филм, не е съвсем лош. Kang Ji-Hwan играе доста успешно ролята на смотан агент, а Kim Ha-Neul се бие наистина хубаво, като за жена. Руската жилка и особенно начина по който говорят на руски, направо не са  за коментар, но за комедия бива , горе долу...
Heartstrings/ You've Fallen for me (2011)
 
Ми... След няколко японски сериали, малко е труден прехода към лигавите корейски такива... Каквото и да си говорим започнах да гледам този, само заради Yong Hwa и май заради него и го до изгледах. Тоя човек беше много убедителен от начало до край. Не мога да повярвам , че в живота може да е по различен от  : красив, изискан, талантлив, внимателен, спокоен и безрезервно обичащ мъж ! Ако не е такъв , значи е много талантлив актьор ! :)  Другият невероятен плюс на драмата  е саунтрака - страхотен и много хубаво вързан!  Има и трети плюс, много герои и всичките доста разработени и интересни, което не се случва често в корейска продукция : малката шматка(Kang Min Hyuk барабаниста на C.N.Blue)  и не особенно кадърната конкурентка (Woo Ri ) си бяха супер образи, режисьора (Song Chang Ui) направо цепеше мрака с фенерче, с тези негови невероятни педагогически похвати ( дано в реалността така си възпитават децата, ще си останат просперираща нация корейците, ако наистина имат такива учители ), а учителката по танци си беше предимно хубава, но и тя беше добре сложена вътре . Добър каст, много разнообразни образи, изиграни от професионални актьори, което си е удоволствие.
Сега, лошото е ... че ... 2-3 умряха още до 6 серия, междудругото 5 и 6 серия направо не са за гледане с тия ревове и безкрайни импресии които бррррр , на истина изпитват търпението на феновете на корейски драми ... Имаше около 5 счупени крака и 2-3 ръце, ребра и китки, болестите не успях да преброя ... и тва в сериал който нямаше нито един бой или война... Понякога си мисля, че имат някакъв минимум за снимки в болница тези корейски режисьори. Хах! Всички влюбени бяха по 2-3 в един или една няма значение , а останалите не бяха се влюбвали ... Не бяха спестили и повръщане( разбира се на главаната героиня ) напиване ( пак нейно... няколко пъти ) и разбира се носене на гръб , което ако скоро не им го забранят ще трябва да спра да ги гледам. Най-много, не ми хареса Park Shin Hye, повтарящите и се физиономии от ангелите, почти същото мече и абсурно тъпите и погледи - бяха крайно изтъркани и неподходящи. Не знам защо са я наели, надявам се да е било заради пеенето . Ясно, че винаги има по една глуповата, но сърдечна, безкрайно досадна, но силно влюбена героиня, ама обикновенно поне е хубава или поне скоро не е играла в подобен филм, за да се повтаря... 
Та , забавен сериал, за конкретни фенове (CNBlue forever!!!) или за стоици, става и за тези които откриват корейските сериали за първи път. С малко търпение (заради импресиите)  може да бъде изгледан, все пак -  пълен е и с много сладки моменти и най - вече с много хубава музика. 
Cyrano Agency ( 2010)
По някакво стечение на обстоятелствата изгледах 2 филма с еднакви сюжети за около месец .
Този, не ми допадна много, дали заради дължината или заради факта, че винаги съм вярвала в силата на истинската любов не знам. Даниел Чой прави една хубава и доста забавна роля, но през цялото време си мислех : как ли щеше да я направи Би ! Имаше и хубав момент : тоя с Че Ге ! Наистина свежи хрумки тук там. Явно идеята на филма е, че нещо  мине ли , просто си минава и това е . Лично мен, дължината на любовта и силата на миналите чувства винаги са ми били една неизвестна и променлива величина. Бих го определила като повече азиатски от колкото типично Корейски. И може би, доста реалистичен... 
I’LL TEACH YOU LOVE (2010)
Много приятен филм, лишен от сладникави клишета, макар и пълен с клиширани корейски ситуацийки.
Дали в живота има хора, които наистина  имат 12 годишна несподелена любов?
Може ли, човек да се влюби само защото глухарчетата са устойчиви цветя (ние им казваме бурени, а те цветя, дали в това не е истината? )
Едни много приятни артисти : 
Ki Tae Yeong ; Kim Kyu Ri ; Yang Jin Woo 
В една кратка, стилна и все пак доста корейска история за уроците на любовта .
Не знам само, дали идеята не е да си припомним, колко малко ни дели от пълната забрава... 

Personal Taste (2010)
Корейска драма в 16 епизода . Жанра е романтична комедия . 
Това, че пиша първо за тази драма е чисто хронологичен факт. Истината е че я догледах преди 2 дни, а това е мнението ми който публикувах в любимия ми сайт : http://www.easternspirit.org/forum/
Хареса ми много. Всъщност, май е първия сериал в който главната героиня имаше хубави качества . Беше честна, имаше дарба, и обичаше наистина искренно и не врещеше и най-вече не беше нахална . Много е важно , само човек да не се отчае на 1ва серия, че аз два пъти се отказвах заради нея. Мин Хо си е добър артист. Много ми харесва как се изписват най различни чувства на лицето му, без да прави почти никакви мимики . Тази актриса, която играе лошата Ин се чудя играла ли е положителна роля някъде ? Много красиви картинки. 
И все пак, вече искам да гледам сериал без всички тези тоалетни и повръщанки и уф карака и какво ли не и без 14 и 15 серия в които обикновенно се срутва света и ако може поне един филм в който да не се носят на гръб бррррр... и без нито една сцена в която някой пее на някого - това 2пъти бррррррррррррр!
Въпреки клишетата го препоръчвам на всички които обичат романтичните истории .
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg