Новини

Мина време ... 
Като гледам е на път да мине половин година даже.
Не е като да съм зарязала този блог. Не е и като да не съм гледала или писала за филми и сериали. Просто вдъхновението все по трудно ме спохожда напоследък и затова не публикувам нищо особенно .
Освен това, като гледам как  половината групи които слушах са отишли в небитието, пръкнали са се маса нови, които като цяло са бледи копия на старите и Lotte взели, че спрели календарите, се чудя на къде отива цялата тази вълна?
Ще се върна и ще пиша, но за сега не знам точно кога :)

Януари 2017 - Честита Нова Година х 2 !!!

The Queen of SOP (2012)

 

Китайско – тайвански  сериал от цели 33 серии. Действието се развива между Тайван, Шанхай и Лондон и може да се каже, така както го подкараха , можеха да отперат още поне 30 - направо не знам защо се спряха.

Усуканата история включва:

Стандартната обикновена девойка, която мечтае за кариера, но няма подходящо образование, а в мечтите и влиза  - да учи в Лондон (нищо, че не знае английски) – как ги измислят тези мечти за хора дето са едвам завършили училище не знам , но аз винаги приветствам високите цели.

и още :

Син на шеф на МОЛ, ама втори син – непрокопсаник според някой, плейбой според други , незаконен според трети, но така или иначе висок красив модел на  Louis Vuitton (в реалния живот ), който направо се набива в очи в сравнение с останалите актьори.

Син на още по голям шеф на магазини от Шанхай, който пък си живее в Лондон и не иска да помага на мама и на кака , щото така! - не иска най - общо казано.

Влизат съответно двете семейства, с прилежащия брой мами ,каки ,батковци и бащи , също колеги и в двете фирми, приятел от Лондон и зла манекенка супер звезда, която не знае какво иска.

Историята включва доста полети насам на там, снимки в 3 държави, развитието на образа на главната героиня + ... В някакъв момент всички са влюбени в нея, после стават няколко каши и сложни ситуации ... и накрая -  всичко се подрежда и главната се събира с сина на по-голямата компания, а другия успява да докаже , че не е някакъв непрокопсаник, а е пълен с качества (извън очебийните). А пък този дето забърсва девойката, той не знам какво прави май само почва да работи, което ми беше лек минус, щото в крайна сметка си беше аристократ човека и не знам що го омотаха накрая в трудов процес.

Обаче всичко това се развива всъщност в доста подробно разказана работна обстановка в която девойката израства, от случайно харесана заради едно сако продавачка, във водещ маркетинг специалист в 2 държави.

Това е горе долу. Хич не е неприятен сериала. Даже е интересен, засуканите ситуации са много готини . И както споменах, направо ги претупаха на моменти, според мен можеха да ги развият.

Относно заглавието, само мога да предположа че под S.O.P  имат предвид Sales and operations planning . Иначе рускините са го превели : С коробля на бал! –един много сладък израз имащ смисъла на резки смени на ситуациите в които попадаш, но също така използван в леко ироничното си значение понякога. Та от време на време имах чувството, че преводача го е кръстил по-скоро във втория смисъл.

Няма да научите много от този сериал, на мен ми допадна като темпо и заради това, че фантастично приказния елемент не беше преекспониран до ниво да вади очи. Изобщо, ако имате свободно време или  се интересувате от Китайско – Тайвански магазинен бизнес  или просто искате да се насладите на каста (!) – гледайте го , приятен е . 

Абе вие знаете ли, че Тайван всъщност е името на острова, а държавата се казва Република Китай

Ура! Септември е !

Върнах се ! Толкова много съм изгледала, че ще ви залея скоро :) Може би се радвам, че лятото свършва, направо се изморих да пътувам !  Надявам се всички сте имали страхотни преживявания .
Boss & Me / 杉杉来了 / Shan Shan Lai Le (2014)

Любовта е нещо доста странно, ражда се, с  гръм и трясък се развива, после преживява всякакви трансформации и накрая погива по един или друг начин като всичко друго в този свят. Единствената и форма на вечност е приказката.

Липсата на опит в гледането на китайски продукции е повод да изпитвам леко учудване в приятният диапазон. Историята е до болка позната: Тя е млада (23), чистосърдечна, глуповата ( но все пак образована, макар и некачествено) , Той (31)  е преуспял шеф на голяма корпорация, наследник, невероятно добре възпитан и разбира се пак толкова добре изглеждащ. Това с годините го споменават някъде в сериите. Формалния повод да се запознаят е, че тя дарява кръв за сестра му. Историята им се развива по почти стандартния начин: От височината на своя пост , макар и обграден с верни приятели, той е самотен в душата си, а  малкото весело момиче го превзема почти от раз със своята свежест, непринуденост и честност. Девойката от начало, точно не знае къде се намира, говори си сама почти до края, пробва всякакви форми на развитие и се влюбва в него по неясни за нея причини, поне до края май така и не и се изясниха. Обаче прави всичко много искренно. Покрай тях има още една много балансирана двойка и една която се балансира към края. Това е сюжета. Значи преживяват някакви там леко измислени драми. Има типичните за корейските представители на жанра : едно - две напивания, безсмислено носене на гръб, много ама много сцени в които ядат и дребни спънки от страна на родителите.

Разликите обаче са доста. Първо напиванията са с цел проява на откровеност. Второ много се целуват. Държат се като двойка, на 17 серия даже се изяснява, че реално са си спали заедно през цялото време. Такива оцъклени истории в стил „ай той ме целуна“ в общи линии липсват. За напускане и връщане след 10 години става дума само в минало време. Изобщо, в този сериал играят 30 годишни актьори и се държат като такива.

Плюсове:

1.Актьорите от каста бяха много красиви.

Zhang Han as Feng Teng * Zhao Li Ying as Xue Shan Shan 薛杉杉 * Huang Ming (黄明) as Zheng Qi 棋 *Li Cheng Yuan (李呈媛) as Yuan Li Shu 抒 * Zhang Yang Guo Er (张杨果而) as Feng Yue 封月 * Bai Ke Li (百克力) as Yan Qing 言清 (Feng Yue's Husband).

2. Любовната история има много прекрасни моменти и то по някакъв реалистичен начин. Съвсем логично е един улегнал мъж с голяма позиция в обществото, да има мнение което да защитава, да има търпение за младата си изгора и да прави жестове по възможно най-елегатния и красив начин – единствения отговарящ на образа на истински Принц.

3. Във връзка с номер 2 – изисканите герои си бяха изискани от начало до край, не зависимо от 33-те серии, не ги накараха да се държат нелогично спрямо статуса си – с цел потенциално веселие за драгия зрител.

4. Бедните хора в сериала не се обличаха безумно.

5. Къщите им бяха съвсем, подходящи за статуса им.

6. Предложиха доста голямо разнообразие на характери.

7. Образите бяха реалистични, а чувствата им пипнати в детайл, вкл. глупавите заключения на главната героиня в началото.

8. Развитието на Shan Shan стана бавно и доста смислено. Също като любовта и с Feng Teng, която не отбеляза никакви съществени пикове и спадове – което ми се вижда логично предвид почти 2 годишния период в който се развива историята.

Изобщо - любовна история с логика. Един истински обичащ мъж със стил и зрялост. И една заслужаваща адмирации обикновена девойка, която порасна. Много ми допадна това. Е малко към края се отегчих, имаше твърде много детайли, но честно казано после съжалих, че ги попревъртях, защото макар и сюжета да е приказен, начина на представяне беше наистина много пълнокръвен.

Това е. Препоръчвам ви го. За всички романтици и любители на позитивните истории J

Юни започна на приказен остров!

26.05.2016 

Един кратък, но изчерпателен обзор на Азиатското представяне тази година  на Festival de Cannes , от  Тоги Укио на която благодаря, че ми позволи да го публикувам. 

 

Cannes 2016
Впечатляващият филм на Пак Чан Ук, "Госпожицата", не успя да вземе награда в Кан. Може би, причината се крие във факта, че този път шеф на журито не беше Тарантино. Въпреки това, критиката се е изказала позитивно за лентата. Дочух мнения, че филмът е необикновен, най-добрият на режисьора след Старо момче. Нарекоха го удивителна манипулация, изкусен, интелигентен, с дълбока концепция, с изключителна постройка, наподобяващ нещата на Хичкок и Клюзо. Кинематографията му е блестяща.
Отличията:
- С наградата за женска роля си тръгна филипинката Жаклин Розе, за изпълнението си в Ma Rosa.
Особен поглед донесе 2 приза за Япония.
- Филмът на Коджи Фукада, "Harmonium", се сдоби с Наградата на журито (трилър за мъж, пуснат от затвора, който всява хаос в семейния живот на стар познат, когато се настанява при него).
Асано Таданобу с втори пореден награден проект в същата категория!;
- Специалната награда на журито отиде при френско-японска анимационна копродукция - Червената костенурка. Тук големият участник е студио Гибли в лицето на Исао Такахата, който е артистичен продуцент на лентата;
- Седмицата на критиката посочи камбоджанския филм Diamond Island за носител на SACD Prize (дава се от гилдията на френските сценаристи).
Много слабо присъствие от страна на артистите от филма на Коре-еда. Соске Икемацу и новото откритие на режисьора, Тайо Йошизава, не се видяха никъде, а майсторът винаги е разчитал на децата за промотиране на филмите си. За сметка на това, заглавието влезе на 5-о място в бокс-офис класацията на Япония тази седмица.
Особен поглед беше включил и сингапурско заглавие на млад режисьор - Apprentice. И то с позитивна оценка, но без награда.
Извън конкурса имаше прожекции на още 2 корейски филма - Train to Busan с Goong Yoo и The Strangers (Goksung) - от реж. на The Yellow sea и The Chaser, с участието на японския актьор Джун Кунимура.
Камбоджа се включи с документалния Exil на Рити Пан.

Май би следвало да е страхотен месец! Защо този дъжд, защо ?

21.04.2016 

Брей как минаха 2 месеца , направо ужас... Даже смисъл няма да наваксвам с новините. Какво ми направи впечатление обаче от един бърз преглед на печата..

Minzy напуска 2NE1 - Пфу! Тъпо. 

За тези които се включват от скоро и не знаят: 2NE1 е много яка женска група, която съществува от 7 години, нещо като женски на аналог на BigBang се явява. От скандала с Kim Boom (раздуха се някаква измислена история с наркотици, то не наркотици ами някакви забранени лекарства в Корея,  все едно - тъпотия тяхна някаква) та след тази история спряха публичните си изяви с малки изключения де. Последната година YG Entertainment  придвижваха основно кариерата на лидера CL, и то повече в USA.  Това се случи по някое време 2014. Скоро ще станат 2 години -тишина, т.е. за да обобщя - събрали са се като трейнита преди 11 години, преди 7 дебютират, преди 2 спират да правят активна дейност. Значи досега са съществували 5 години. Имат издадени 4 студийни албума по 2 в Корея и Япония и 3 минита 2 в родината и 1 в Япония. Това е. Въпреки всичко ги наричат често легендарни , също кралици и всякакви други суперлативи им се сипят от феновете. 

Аз много ги харесвам. Обожавам клиповете им и песните им. Техни противници, често ги атакуват, че компенсират липсата на на музикални възможности с кич и блясък в клиповете си, но смятам, че по-скоро са типични представители на жанра.

Но приказката беше за Minzy. Тя е най-силния вокал, най-млада е и след известни корекции се превърна и в красавица (макар и от калъпа). Напуска през май. YG Entertainment  не коментират много, от малкото информация става ясно, че групата ще продължи да съществува като трио, а лятото можем да очакваме от тях музикален проект. Предполагам Minzy има голям шанс за сериозна солова кариера. Надявам се обаче „стилът“ 2NE1 – да не изчезне, защото определено вече се усеща една липса от както са в ролите на спящи красавици. 

(Source: Via)

Дори не знам кога е станало Април!

31.03.2016 от Rossi Yan 

Този материал трябваше да излезе в понеделник, но за съжаление поради технически причини (един вид аз съм виновна)  идва чак днес! Междувременно първите 2 епизода са вече в ефира и са №1 по рейтинг в своя времеви слот - отличен старт за нашия любим актьор!

Точно 30 месеца по-късно от премиерата на предишната си драма, Jang Keun Suk отново ще се появи по корейските ТВ екрани. Днес,  28-ми март е стартът на  „Daebak” или “The royal gambler” -  историческа драма за борбата на двама братя за трона и съдбата на Чосон.

Съжетът е очаквано завързан: За да се отърве от мъжа си комарджия, Бок Сун става слугиня в двореца и с помощта на съветите на жаден за власт благородник, скоро бива забелязана от краля и става негова наложница. Първото им дете се ражда твърде скоро след това и за да избегне съмненията на всички, че не е син на Сук Джонг, тя го заменя за мъртво бебе, а синът й се озовава у съпруга й, който го отглежда. Вторият й син се ражда след година и за разлика от брат си е отгледан като принц, макар и без големи шансове за трона. Жестокостта на краля е променила живота на едно малко момиче, което израства с единствената цел да го убие.

 

На 24-ти март на 13-я етаж в сградата на SBS се проведе прессконференцията на очакваната от толкова хора продукция.  Заедно с Чанг Гън Сок там бяха и почти всички актьори в главни роли: Yeo Jin Goo,  Lim Ji Yeon,  Jun Kwang Ryul  и Yoon Jin Seo.  

https://www.flickr.com/photos/tenshi_akuma/25971932971/in/dateposted-public/

Сн.2 https://www.flickr.com/photos/tenshi_akuma/25433547294/in/dateposted-public/

Видео https://youtu.be/jieH5wLwh9w?list=PLO3pv7vGP9mlRAOWkj_eDLaia-na8Avcb

 

В разговор с журналистите Jang Keun Suk сподели, че иска да се откъсне от предишния си образ на flower boy и да покаже своето желание да играе, изграждайки един различен и пълноценен герой. По повод разликата от 10 години с Yeo Jin Goo, който играе герой, по-малък само с година от Дае-гил, двамата посочиха, че тази разлика не се вижда, когато започнат да снимат, защото и двамата са били деца-актьори и се разбират отлично.

Малко по-сериозен, отколкото би трябвало, актьорът показа своята твърда решимост да обърне нова страница в актьорската си кариера.

SBS от своя страна сериозно промотира драмата. На своите Навер и Youtube канали бяха поставени дузина тийзери и кадри „зад кулисите“, а предпримиерно в събота  бе излъчен едночасов спешъл, показвайки всички герои и тяхните мотиви.

Линк https://www.youtube.com/watch?v=rhHToAkO42U

Самата пресконференция е заснета и поставена на Youtube в най-новата хай-тек технология: 360 градусово видео.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T_3YKG_YM7Y

Същото е препоръчително да се  гледа под Google Chrome и зрителят сам сменя ракурса.

 

Феновете на Jang Keun Suk проведоха мащабна акция в поддръжка на драмата и своя кумир, събирайки за благотворителни цели над 21 тона ориз и други продукти. Пред сградата на телевизията и в огромното й фоайе бяха поставени десетки венци с логото и приноса на всеки фанклуб. Излишно е да се казва, че репортерите бяха много впечатлени.

https://www.flickr.com/photos/tenshi_akuma/25436075683/in/dateposted-public/

https://4.bp.blogspot.com/-LabldYeckHI/VvNXb0zMEqI/AAAAAAABH2w/-zuwCfzHv6saCc4a8VTAQD76RwFOpThww/s1600/97a06edajw1f27rhbj6u6j20go0ci0u7.jpg

https://twitter.com/JKSThailand/status/712833043367464961

Друг успех, който бе оповестен, е че “Daebak” вече е продадена в Япония за 150 000 долара на епизод, което е точно с 50 000 повече от цената, която постигна друга хитова драма преди месец и бе шумно акламирана по медиите, тъй като поради влошените отношения със съседите корейските продукции почти не са се излъчвали там последните 3 години, а тези, които все пак са били продавани, са имали доста ниска цена. Корейските сайтове с малки изключения предпочетоха да пропуснат  тази новина, но и не могат да отричат повече „ефектът Чанг Гън Сок“.

 

7.03.2016 

Rossi Yan с информация за новият проект на Jang Keun Suk драмата "Daebak"

Малко повече от 2 години след последната си драма и 8 години след „Хон Гил Дон“ Чанг Гън Сок облича исторически костюм за участието си в най-новия си сериал“Даебак“  с  официално вече английско название “The royal gambler”

Накратко сюжетът е следния: Дае-гил е син на крал Сукджонг, но като бебе е прокуден от двора и забравен. Отгледан от приемен баща-комарджия, той се превръща в най-ловкия измамник на Чосон. След смъртта на „баща“ си се заклева да отмъсти, но разкриването на тайната на произхода му го изправя срещу родния му брат – крал Йонгджо. Двамата сключват облог – залогът за единия е животът му, а за другия- кралството. (Tизър) 

На 15-ти февруари се е провело първото четене на сценария, което е продължило повече от 5 часа и е подтвърдило отличния избор на актьори. Yeo Jin-Goo е едва на 18 години, но според думите на режисьора на екрана между него и Гън Сок има отлична химия и разбирателство. Видео)

С наближаването на драмата любопитството расте и сценарисът и режисьорът в различни интервюта разкриха някои любопитни подробности.

Сценарият е бил изпратен на Чанг Гън Сок преди няколко месеца и той прочел първите 4 серии преди да се качи на полет до Япония. (На концертите си там той непрекъснато правеше намеци, че е избрал своя проект, но без да разкрива подробности). Преди срещата наживо режисьорът бил притеснен от имиджа на Халлю звездата. Представял си изнежено градско момче, а актьорът се оказал мъжествен и решителен.

От своя страна сценаристът, докато описвал родилите се в главата му нещастия и изпитания, които се стоварват на Дае-гил, се чудел кой ще е този актьор, който ще се навие да ги изиграе. Нека само спомена, че е „предвидил“ търкаляне в нечистотии. Поради тази причина бил безкрайно изненадан колко ентусиазиран е Гън Сок от ролята. Двамата провели няколко срещи, за да си говорят за драмата и по настояване на актьора е добавен още един женски образ, който да е обект на неговите чувства, понеже главният женски персонаж няма да е част от обичайния любовен триъгълник, а умна и жестока убийца, която иска да отмъсти на краля. (Още едно отмъщение?)

В историческите драми брадите, особено при благородниците, са задължителни. Дори младият Yeo Jin-Goo на определен етап ще има такава. Но пробите с Гън Сок показали, че мустаците и брадата покриват твърде много лицето му и противоречат на образа, който ще се изгражда – открит и весел в началото до изстрадал и рискуващ живота си с напредване на времето. Все пак не е изключено,

Драмата „Даебак“ вече е продадена в Япония и ще се излъчва по канал KNTV от месец май. За японската публика е предвидена различна по своя характер реклама, която се вижда от промоционалната снимка

Драмата ще се излъчва по телевизия SBS от 28-ми март всеки понеделник и вторник от 22:00 часа и се състои от 24 епизода

25.02.2016 

Една наистина добра новина! В блога ще има по-често свежа и пълна информация за моя и на много още хора, предполагам, любим актьор  Jang Keun Suk благодарение на Rossi Yankova

Първите новини под формата на обзор за 2015 са вече качени в блога можете да ги прочетете ето тук : Принца на Азия с Rossi Yan. 

Аз съм и много благодарна, че прие поканата и се надявам вие също да сте доволни. 

Happy lunar new year !!!

Не знам дали знаете, но точно днес настъпва годината на Огнената Маймуна. Инъче Китайската Нова Година идва на 8.02. В тази връзка малко китайски неща.

Не пиша, защото явно ми писна азиатското … нещо. Нямам и много време, а и европейското и американско кино някак ме завладяха последните 3 месеца - покрай напъните за Оскари и Мечки се появи доста нещо за гледане. Изобщо сериалите трудно ме задържат тези дни пред екрана, направо се чудя как съм изгледала толкова нещо за 3 години. Както и да е , не отварям дума заради това. Аз както често съм споменавала, много харесвам крими неща, повече от тях харесвам само фентъзи. Така че, докато бях на доброволна азиатска диета взех че попаднах на китайския Love Me If You Dare. То това му е едно от 10 заглавия дето ги има, но да не издребняваме. Много приятен представител на жанра, макар че на места е сниман с мобилен телефон и направо дразни. Почти ме беше отказал първите серии режисьора. Но историята е много хубава, и макар че е лошо реализирана от всякъде кинематографично, беше увлекателна и удовлетворяваща. Изобщо в 24 серии разказват за едни серийни убийци, които имат връзка с криминален психолог. Не такава връзка де. Сега не знам как да напиша ревю без да издам нещо, затова само няколко щрихи. Образа на главния герой – криминален психолог – беше доста завършен и забавен ( буквално) цялата му себичност и странност го докарваше до някакъв микс от чертите на известни детективи от ранга на Шерлок и/или чистофайника Монк, но без крадене и с доста пълнокръвност. Много добре беше избран и Wallace Huo – тайвански актьор, който игра наистина отдадено и притежава една такава леко иронична и силно зловеща усмивчица която категорично слагаше точка на образа. Имаше и много други сравнително главни герои с различна степен на качеството на изпълнение. Например приятеля и компютърен гений Yin Zhen беше чудесен и много на място. Сестрата на главния герой – беше тотално излишна като герой и в добавка некадърна актриса. Американските актьори  до един бяха 3то разрядни, ама от този тип дето те карат да си мислиш, че и ти можеш да играеш вместо тях. Главните злодей – бяха истински добри особено зловещ беше Zhang Lu Yi. Главната актриса Ma Si Chun беше красива, имаше силни моменти, но към края я оставиха само за фон, така че малко избледня.

Както вече споменах, явно е евтина продукция с доста дразнещи неща – от камерите на огледалата на колите, до панорамните снимки на стаи през гафовете в стил уж сме в Америка а всички са азиатци в кадър и такива глупости като говорят си китайски и английски актьор всеки на своя си език. Но като изключим това и слабата игра на американците другото си беше интересно. Понякога се чудя, защо Холивуд не вземе да вложи малко пари в един такъв сюжет и да го направи лъскав, че да има пълно удовлетворение.

Много ми е на езика да ви кажа каква е основната идея, но … Само искам да уточня, че има романтична жилка, която е съвсем приятна, не блокира историята и допълва образа на главния герой много сполучливо.

Така, препоръчвам го на изкушените от крими хора със здрави нерви и желание да отпразнуват настъпването на Огнената Маймуна.

Февруари - месецът в който настъпва годината на Маймуната!

Честита нова 2016 година!

Лично аз пак попътувах, пак се повеселих и пак се прибрах в БГ. Чудя се кога ли нещо ще се промени и има ли изобщо смисъл. 
Чудя се и кога ще задобрея с жела-нията по Коледа. Но да не ви отегчавам със себе си.

Желая на всички здраве, късмет и много приключения. Желая ви срещи и много пътувания, нови знания и стари приятелства! Желая ви да ви обичат и най-вече вие да има кого да обичате! 
Да е спорна и щастлива!

Мина
12.01.2016
 

6.12.2015  U-KISS, във фокуса на корейските СМИ. 

Групата е създадена през 2008 година на равно с SHINee , "2 след обед", "2 преди обед" и готините мацки от Davichi. Имат същите успехи като всички други и поддържат същата визия, знаете - блясък за устни, очна линия еднакви дрешки и коси. Хитовете им са гледани между 7  и 15-16 милиона пъти в тубата. Песните им са типичния к-поп, хореографията също. Участват в драми и много реалита. Имат доста албуми, турнета и сингли. Създадени като група от 7 момчета (реално 6, AJ е в почивка от година след сърдечна операцията) ,  те вече имат цели 3 бивши члена. Двама от тях напускат още през 2011  със лек скандал, без oсобено разпространение това с китаеца Alexander и Kibum сега и двамата имат солови кариери. Третия напуснал е Dongho през 2013, той обявява , че живота на айдъл му тежи. Сладкото момче потъва някъде след напускането и изплува преди по малко от месец за да изненада всички със сватба! Мисля, че сватбата му предизвиква толкова интерес само поради факта, че е на 21 години. Интересно е, че най-внезапно след съобщението за сватбата му, сегашните членове на групата се от отписват от списъка с приятелите му в туитър. Никой не го поздравява и никой от тях не присъства на сватбата му (освен бившия член Александър), въпреки че тя е широко отразена от медиите и на нея пее примерно Kyuhyun  от Super Junior. Хм, странен факт. Корейците някак не приемат добре брака на много младите хора очевидно, особено на фона на съобщението, че връзката е дълга, а булката хич не е бременна. Както и да е, красивото събитие мина и замина доста известни хора го посетиха и доста снимки има по повода. Малко преди да утихне обаче "радостта" от него, друг вече настоящ член на групата пусна бомба. Илай (Ellison "Eli" Kyong Jae Kim) е един от членовете на  U-KISS които са от създаването на формацията. Вчера той направи съобщение, че въпреки крехките си 24 години има : 5 годишна тайна връзка, 1 годишен (вече) брак и съпруга която е бременна в 3 месец. А да! Съпругата му е бивш модел и е 11 години по-възрастна от него.  А де? Това вероятно е първия случай в който схващам вълнението на местните фенове и СМИ и дет се вика не мога да не споделя изумлението. 

Илай е роден в Щатите, всъщност там е и отраснал. В групата е рапър. Знае перфектно английски и мандарин (учил е и в Китай). Играл е в 3 драми, като последно в главната роля в китайската версия на Full House, която трябва да излезе на екран в началото на 2016. Участвал е в много шоу програми и разбира се във всички мероприятия на групата. Много е симпатичен и вероятно талантлив и досега винаги се е държал като истински айдъл. А де?

Хронологията : на 4 декември Илай пуска фрагмент от снимка на мъж и жена виждат се ръцете им и халките на тях. Пише прочувствено съобщение, с информацията по горе, започващо с " Сигурно сте забелязали пръстена на ръката ми..." и продължаващо с това колко натоварващ е факта да крие връзката си особено след като има и бебе, приключва с разбиране от негова страна, че сигурно ще има фенове които ще загърбят подкрепата за групата. На 5.12 Агенцията която ги представлява потвърждава информацията, изразява изумление (знаели са от октомври), съобщава, че въпреки всичко Илай ще продължи деятелност по график и моли феновете да не ги засипват с негативизъм, заради предстоящото бебе. Излезе и информация, че не са правили тържество за да предпазят групата, но сега ще го направят възможно най-бързо предвид очакваното попълнение на семейството им. Днес пък Лидера на групата изрази подкрепа, и за потвърди , че никой от тях не е и подозирал за тайния живот на младежа. Останалото са коментари от единия до другия полюс. Но най-честия е : "Кой е следващия?" и " U-KISS групата на женените айдъли". А де?

Идолите  имат ли право на личен живот? Колко точно измамен е лъскавият свят на звездите? Какви са те извън прожекторите и фен сървиса? Как така често демонстрираните близки отношения в дадена група позволяват някой да има толкова добре опазена тайна? Къде свършва илюзията и къде започва реалността? Тези и много подобни въпроси няма начин да не изникват в такива моменти. То си е трудно за вярване, че красив млад мъж в разцвета на силите си не прави секс, че човек обожаван от милиони фенове, живее живота си затворен в рамките на снимките, концертите и вариететните шоу програми. И все пак, всичко ли е измама? 

Е да пожелая на Илай и младото семейство всичко добро и да не си пълня главата с излишни разсъждения, защото както казват "Познанието носи само тъга...".

2015 Mnet Asian Music Awards .

МАМА мина и замина, пълна информация за номинираните и победителите можете да намерите на официалния им сайт. Реших тази година да се спра на коментарите и злите думи, ей така за разнообразие да посъчувстваме на звездите.

4-5 награди за BigBang (повечето заслужени, MADE е страхотен албум) , три за ЕХО (тия винаги получават награди, половината им членове напуснаха и пак имат награди, междувременно ги скъсват от експлоатация Park Chan-yeol буквално припадна на слизане от сцената) , имаше и една за CNBLUE която те за 2ра поредна година не се явиха да си вземат и 2 за J.Y. Park, едната от които за продуцент... (той е собственика на JYP Entertainment). Обаче не затова го споменавам, голяма пушилка се вдигна около неговото изпълнение на сцената. Секси перформънса му започващ с разкъсването на ризата на една танцьорка доведе до масови истерии и критики от страна на пуритански настроените фенове на по-младите групи. За да не ви разказвам един хубав отрязък точно тук . Аз драма не виждам, човека си е на години нормално е да прави по-различни неща. Кое му е по-моралното да се прехласваш пред сексапила на 14-15 годишни момиченца и момченца?

Това е нищо обаче в сравнение с обсъжданията които отнесоха милите каки от 2NE1. За да се потопите в драмата, първо вижте тяхното изпълнение тук. Започваме от коментарите - "Защо изобщо излизат, като не са пуснали нищо през годината заедно" - Те са интересна група, за 6 години от както са на сцената изобщо имат всичко на всичко 3 албума един от които е за японския пазар и 23 сингъла. За сметка на това обаче има цели 34 видея. Тази година по-активна беше само CL -изкара сингъла HELLO BITCHES ноември месец. А то цяла година се говореше, че ще дебютира в САЩ, а 2NE1 ще се върнат през ноември, но на мястото на двете събития само въпросният сингъл и това спорно излизане на сцената на МАМА 2015 получихме. Истината обаче е, че тази година ги потопиха, всъщност потопиха ги миналото лято с един измислен скандал с амфитамини от 2010 година. Ако сте пропуснали, историята е такава: Пак Бум  си поръчала някакви лекарства от  САЩ, те обаче  принадлежали към групата на амфитамините и в Корея били забранени за внос. Минало някакво разследване, обвини ли я, а после решили да не водят дело и да не я наказват (един вид, може би все пак не е била виновна или лекарствата не са били чак толкова забранени) и изведнъж след 4 години, СМИ раздухват инфото за случката и нея я смъкват от екран. Покрай нея и цялата група. И сега критики: тя – как изобщо е посмяла, след като е „наркоманка“ да излезе на сцената. Лицето и се разпадало, „от пластични операции носът и приличал на този на Майкъл Джексън“. И изобщо „тя е много по-стара от 31 „ - годините на които се води официално и "старателно и крият възрастта". Ей такива неща. Миндзи също го отнесе, тя пък верно си е сменила физиономията, че и косата и честно казано и аз не я разпознах изобщо. Но са я "нахранили"  здраво по повода. CL пък е "твърде пищна за да носи боди и да си разхожда дебелите крачета", а Дара е "ужасно слаба". Тва последното е вярно, Дара e на половината на другите момичета. Моето мнение : Изглеждаха леко странно, и някак притеснени, бяха със стар стайлинг, танцуваха вяло или по-скоро сякаш не си помнят танца, изобщо може да се каже, че сякаш не бяха те. Явно цялата им поява е била експеримент и за жалост вероятно не е сработил. Дано все пак най-различната от женските групи не изчезне заради излишната пуританщина.

Какво пък да каже Кристъл от f(x), която беше разнищена и заклеймена по всички форуми щото „погледнала високомерно и с изпепеляващ поглед“ водещия с въпросите на червения килим? Мда, странни и неразбрани от мен си остават азиатските фенове или по скоро хейтъри с техния  измислен морал и още по измислени скандали.

Та … това беше МАМА 2015 от другата страна, има и още ама пак е в същия дух, а той не е много позитивен. Затова линк към шоуто на кралете, както винаги перфектни и завладяващи : Bang Bang Bang

Декември винаги започва с МАМА и завършва със заря, помежду това - подаръци!

9.11.2015 Всички са в казармата !

Буквално или почти половината от „старата“ школа на k-pop (a) се изнесе да служи за Родината . Страхотия за всички поклонници очертават се едни 2 години без любимите idols.

Май най зле са TVXQ  - Jung Yun-ho влезе в края на август , а на 19.11. там ще го последва и Shim Chang-min , всъщност четох за неговото сбогуване, та се сетих колко е болна тази тема  в днешно време. Втората група на бившите най-популярни особено в Япония , а именно JYJ също е -2ма, тази година в казарма влязоха красавеца Kim Jae-joong и всепризнатия сладур от сериали Micky Yoochun. На „свобода“ от великата някога петорка е само Junsu, който скоро пусна и албум, но честно, вероятно просто не съм прочела още кога влиза и той .

На половина останаха и Super Junior, пет човека по-малко само 2 - мата им най-млади членове все още не са или били или в армията. Последен от редичката влиза Choi Si-won тъкмо довършва една много добра роля в една не добра драма (She Was Pretty)  и хоп! веднага зад линията на цивилните се очаква да мине на 19.11. (също като Chang-min, между впрочем и за двамата пише, че ще служат като полицейски служители, така че може да се сдружат).

В този ред на мисли в казармата е и Kim Hyun-Joong, въпреки, че при него вероятно е за добро / и за добре едновременно. Изумително мащабния скандал с бившата му приятелка, който по някакви причини се тегли ли тегли във времето и продължава да се разнася из медиите, предполагам е причина по-скоро да се радва, че баш сега си отбива службата. Изобщо от SS501 само Jun още не е  попаднал в казармата. Min  пък, беше на тренировъчен лагер, но по някаква причина в момента не е на служба, явно съм пропуснала някоя случка. *Без връзка! Очаква се да има comeback скоро на триото  Young SaengKyu Jong, и  Hyung Jun . Пише, че ще се върнат като под група на SS501 през януари 2016 под опеката на B2M Entertainment .

В полицията отбива военната си служба и един абсолютен любимец  Choi Jin Hyuk .  Пак в армията, но на малко по лека служба заради травми вече е и  Choi Daniel . 

Много интересна новина от тези дни е и, че група M.Pire прекратява дейност и всички членове отиват да служат. Те са съвсем новичка група от 7 момчета, излязоха през 2013 и имат няколко, около 5-6 сингъла. Но вече 4ма от тях са избрали/или са ги избрали да идат в казармата. LUCE Entertainment  казват, че групата ще възстанови дейността си когато членовете се върнат от това си задължение. 

И пак това не е много, тази година отложиха влизането в казарма на двама от най-емблематичните млади актьори. Поради изключителна популярност и предварително сключени договори все още навън са Lee Min-ho, който снима „Bounty Hunters“ в момента. Както и Kim Soo-Hyun който тази година приключи средно успешния сериал „The Producers“ , а в момента снима филма „Real“.   Обаче, много вероятно е скоро да бъдат призовани. Подобни слухове вече 2 години се носят и за лидера на Big Bang – G-Dragon,  но и той за наше щастие все още твори. И то как! Последния им албум изцяло създаден от него, ако не лично то в различни колаборации , направо строши повечето класации и в момента им носи маса на гради раздавани по традиция в края на годината .  


Мда , вероятно има още много които съм пропуснала, но да са живи и здрави и да се връщат по скоро. Малко снимки за утеха.

P.S. Ако се чудите защо има две снимки на  Jaejoong, защото ... е много готин и в казармата с тези мускули е станал още по готин!

 Super Junior на 10 години !

Преди едни 10 години na 8.11. излиза сингъл на група от 12 участника с името  Twins (Knock Out). 4 години по-късно Sorry, Sorry  разбива всички класации, а групата става мега известна . 2010 и Bonamana стават поредния хит и турнето SuperShow 3 обикаля Азия. Следват много успешните Mr. Simple (2011) Sexy, Free & Single (2012), японския Hero (2013),  Mamacita (2014) Devil (2015)  и съответно SuperShow 4,5,6 . SuperShow 6 започва на 19.09.2014 и завърши това лято , в рамките на турнето беше и 100 шоу на момчетата, те са първата корейска група осъществила толкова голям брой концерти. В рамките пък на номер 5 пък бяха концертите в Северна и Южна Америка и един в Европа.  Край тях има толкова под групи, цифри, рекорди и награди че трудно се изброяват.  В най – пълният си период с 13 човека. Сега официално след напускането на Hankyung(2009) и Kibum (преди 2 месеца) са 11, от тях 4ма в момента са в казарма Shindong, Sungmin (той се и ожени доста изненадващо), Eunhyuk , Donghae. Всеки момент към тях ще се присъедини и Siwon (19.11.) . Остават Leeteuk (лидер) , HeechulYesungKanginRyeowookKyuhyun (Maknae) от тях само последните двама не са били в казармата още .  Не знам има ли някой, който да не се е снимал в драма или филм. Поне 3ма водят едни от най-популярните радио шоута, а почти всички имат и соло албуми или поне такива в дуети или колаборации. В колко точно ТВ шоута и на колко музикални шоута са били водещи едва ли има шанс да се сметне. Нищо чудно, че по повод 10 тата им годишнина SM Entertainment им подариха техен собствен, ексклузивен лейбул мениджмънт - Lable SJ. 

Един от най-големите фандоми също е техен. Казват се ELF (Everlasting Friends) -  те са сапфирения океан, който подкрепя момчетата винаги. 

Та честита годишнина и пожелания за творческо дълголетие на  Super Junior !       

31.10.2015 

Нали знаете какво казват "If you are lonely, dim all lights and put on a horror-movie. After a while it won’t feel like you are alone anymore." Ta по повод деня на тиквата, който се наложи да изкарам на легло с нещо като грип, реших и аз среднощно да изгледам нещо страшно. Не знам защо избрах  Vampire's Flower? - Щото не чета :) ... по скоро ми се видя доволно късичко (6 епизода по десетина минути). Не беше страшно. Приятно незабележим OST. Web драма, която явно има за цел да промотира A-Jax. Оказва се, че все пак отдолу има някаква web роман Vampire Flower  от Shin Ji Eun, който дори е спечелил награда. Както и да е. Снимано е като ученическо упражнение. Най ми хареса как девойката спеше с ученическа униформа, барабар всичките и прилежащи аксесоари. Вампири вечеряха пържено пиле и се убиваха като се намушкат с бастун - голям майтап. Трудно бих казала, че ще го запомня или че ще се стряскам на сън, по-скоро момчетата от A-JAX може да сънувам. Те бяха наистина много харизматични в това амплоа, не съм  им почитател и клиповете им никога не са ме грабвали, доколкото съм ги гледала, тук обаче бяха наистина сладки и мъжествени и мистериозни едновременно. Като цяло пиша това, защото прозрях истерията по вампирски филми откъде идва - романтични стават героите като им блестят очите, местят се насам-натам със скоростта на светлината и се влюбват в обикновени момичета ... някак естествено им идва после да се бият за тях забравяйки за какво са тръгнали. Мда забавно беше, нищо че е без причина.

 

Октомври... Месецът който завършва със страшно тиквено парти!

По принцип е септември, но сякаш лятото тази година иска да поостане...

4.08.2015 Днес Jang Keun Suk има рожден ден! 

Август е, малко и на мен ми е странно, но се връщам и май ще съм тук точно в август. Топло и много лежерно пожелавам на всички да им е августовското битие. Една от най-интересните кпоп звезди днес има рожден ден, всички които симпатизират на JKS поне веднъж са чували историята за неговия рожден ден, който се точи от 2 август до кажи речи 28-ми. Напоследък, много кадърното вече 28 годишно "момче" се крие за все по дълги периоди след които избухва в музика и светлина и озарява целокупния фенски народ, който чака с огромно нетърпение всяка следваща проява. Тази година имаше нов японски албум и нов арена тур : иначе казано THE CRISHOW III MONOCHROME. На мен албума много ми хареса, малко по - "монохромен" е и доста по-лиричен, но пък хубав и пълен със звуци и музика. Нещо не ми се прави ретроспекция, та ... очаква се нова драма или филм или и двете и нещо ново трябва скоро да избухне покрай TEAM H. Както знаем JKS e много по-обичан в Япония и Китай от колкото в Корея. Там тази година дори спряха ТВ шоу с него по измислен повод. Все пак на 5 септември се говори, че ще има CRISHOW III и че билетите ще бъдат изкупени от фен клуба, преди да бъдат пуснати. Покрай рождените дни пък,  феновете както винаги се постараха с билбордове, благотворителност и изложби. Изобщо една истинска любов  става все по-голяма и силна и се очертава вечна. Забавно:  Не се учудвайте, че на тортите му пише 29, Корейците  считат, че с раждането си на една година. По-интересно е, че на 31.07. той публикува снимка на торта: twitter 21:44 I’ve already started (birthday) carnival…  И надпис върху нея: To my dear son, happy birthday. From your mother

16.06.2015 Нямаше ме почти 2 месеца, обаче Европа - няма много за разказване. Бях на почти пълна диета от към гледане на филми и сериали с изключение на това. Та в рубриката какво гледам в момента влизат :
Kill me, Heal me - щото си го пазех за време в което имам време. До средата много интересно, какво следва не знам, пазя се от чужди мнения. Каквото и да стане обаче, Ji Sung е направо невероятен в тоя сериал, няма такава игра. Park Seo-Joon ме заиннтригува. Kim Yoo-Ri все едно е абонирана за една и съща роля,сигурно и на нея и е тъпо. А началото на Hwang Jung-Eum според мен е голямо недоразумение, но можете да запазите спокойствие, оправя  се още след 6 - та серия. Малко прозрачен, но от малкото в които не искам да пропусна нищо. Може щото темата е злободневна не знам.
Let's Eat 2 - началото много слабо, гледам на инат, обаче почна да се появява някаква интрига към 9та серия, та вероятно ще го догледам. За жалост далеч от Let's Eat 1, който е доста пипнат от към образи и явно сниман с много повече пари. За сега особенни плюсове няма, Yoon Doo-Joon се е поизчерпал и се повтаря излишно. Kwon Yool е малко по-интересен образ и много младия Lee Joo-Seung показва една друга визия за корейски младеж. Такива неща.
И сега любимото ми : Какво ще гледам ...
Hide Identity - Трябва ли да обяснявам...  щото Kim Beom на ей тез плакати долу ми вика, направо крещи - гледай! Даже не искам да чета плота.
I Order You - Защото пак ще има готвене и ядене, на мен тези теми са ми любими в развлекателните драми. + Jung Yun-ho (TVXQ) досега нещо съм го пропускала, което не е трудно с неговите участия. 

High Society - Тука причина няма. Просто някой ми похвали Sung Joon. 

Малко слаба селекция, ще търся предложения. 

От филмите, чакам с нетърпение да излезе S: The Last Policeman: Recovery of Our Future . Естествено заради Osamu Mukai, но май този път повече заради магата "S - Saigo no Keikan" . 

Засега толкова. 

Юни преваля, Лотте посменили рекламните лица, все пак някой си остават ...

8 април

в Япония излезе 9-тия сингъл на CNBLUE "WHITE" 

На песента „WHITE"  композитор е  JongHyun, а текста е написан от  JongHyun и YongHwa. В сингъла има  още една песен: "IRONY", изцяло съчинена от JongHyun и  една изцяло на YongHwa -  „STAY SOBER „

Албума излиза в 4 версии : 2 лимитирани, само албум и специален албум, за членовете на фен-клуб BOICE.

"White" заема първо място в  Recochoku още преди официалното си излизане  (от 1ви април )

Този месец ще има и концерта в рамките на турнето  "CNBLUE SPRING LIVE ‘WHITE":

22 април в Osaka Jo Hall, 24 и 25 април в Yokohama Arena. Преди това ще се появят в шоуто "The King’s Brunch"  на канал TBS, което ще се излъчи на  11 април. Скоро е и семейния концерт на “FNC Kingdom”

Междувременно, момчетата имат доста успешни индивидуални ангажименти :

YongHwa продължава азиатското си турне  "ONE FINE DAY", което е повече от успешно . Албума бележи успехи на всички пазари, а популярността му като соло изпълнител расте с големи темпове. Всеки ден сме свидетели на фотосесии, интервюта и участия в шоу програми в Япония, Корея, Тайван, Таиланд и Китай. Weebo вече няколко пъти го награждава за това, че има най-бързо растяща база последователи.

JongHyun участва в реалити формата  "WGM" на MBC, скоро започва излъчването и на  "Fluttering India" с негово участие , а междувременно се снима в драмата  ‘Orange Marmalade’.

Kang Min-Hyuk, ще покаже чувството си за хумор в шоуто  "Wednesday Food Talk" на телевизия tvN, което ще се излъчи на 8 април. Той e и част от шоуто “Brave family”.

Lee Jung-Shin  вече е водещ на  "M Countdown" , а скоро ще се появи и в програмата  "Fashion King-The Box of Secrets" демонстрирайки безпогрешното си чувство за стил и мода.

Програмата им е напълно натоварена. И двата албума са страхотни, соловия „One fine day” на YongHwa е малко по-различен и леко меланхоличен , докато новия сингъл на групата си тупти в техния ритъм.  Моя личен фаворит е „STAY SOBER „ от WHITE

Голяма част от тази информация е от : https://vk.com/cntotheblue

YG Entertainment днес пуснаха ей това ! 
Значи, може би все пак след 3 години стари песни, и солови изяви кралете най-накрая ще се върнат. Или ... това е просто първоаприлска шега. Никой не знае какво значат датите, предположенията вървят от новаторство в представянето на албум ( по песен на месец ) до дати за турне ( по държава). Аз наистина се надявам само да не е шега, че вече както се казва в моето име мина време... 
BigBang !

Да влезе Април! И ако може да докара малко слънце!

Какво ново... изтървах да споделя

Новия албум «The Beat Goes On» на най-големите сладури от Super Junior, ако изобщо е възможна такава класация! Te SuJu са си като кутия шоколадови бонбони, по-малко сладки няма. Та ... Donghae & Eunhyuk са с нов албум. На 6 март започнаха промоциите на заглавния трек «Growing Pains», към който има и клип <<click>>. Donghae е съавтор на това парче и отнася много похвали за добрата си работа. С излизането си, албума се нареди на първо място в 5 азиатски страни и се класира в "първите три" на още 5 чарта. Води се пълноформатен и има 7 парчета, сред които и особено жизнерадостното " CanYou Feel It? ". 

Междувременно живота в групата ври и кипи: един снима в драма, друг си води шоуто, трети се ожени, двама ще/ или са  в казармата, всички участват в много вариететни шоута и радио програми, мюзикъли , реклами и фотосесии за списания. Дето се вика промени няма, даже любимия ми Kim Hee Chul продължава да дава интервюта пълни с арогантни изказвания в стил : "Не обръщам внимание на лицата на момичетата когато се запознавам, защо да го правя?  И без това съм по хубав от тях".  

Колкото до Super Show 6, то продължава, има график до май, но все още няма споменати европейски градове. Чакаме. 

Какво ново... изтървах да споделя

Наближава 31 март с това се увеличава и вероятността Kim Hyun Joong да влезе в казармата за 2 години. Малко преди да го направи, оставя един голям скандал за гърба си, който разбуни всички духове и го превърна в мега оспорвана личност извън светлините на прожекторите. Скандал, който го застигна за втори път, само няколко дни след като възстанови международната си дейност. Този път в цялата боза има и бъдещо дете. Изобщо казармата в момента сигурно му изглежда като почивка след цялата суетня и помия която му се излива на главата. HENECIA междувременно навърши 3 години, бетонира се покрай трудностите и здраво стои зад гърба му. Малко преди втория скандален щурм, той успя да направи турнето Gemini в Япония, да издаде албумa “Even Now”и дори да пусне клип <click>. Съвсем пътьом спечели поредица от награди, разбира се международни и дори бе обявен за най-добър модел на LOTTE. Аз много го харесвам като певец, страхотен си е и е невероятно целеустремен, плюс - никога няма да повярвам, че не е идеален... това е положението и не ми пука какво пишат за 
                                                                                    него. My perfect star Kim Hyun Joong!

Март 2015 : Сняг, дъжд и свят без Тери Пратчет!

Love Buffet (2010) 

2010 беше само преди 5 години, но няма как да не ви направи впечатление колко "древни" изглеждат телефоните в сериала J. Второ първо впечатление е, че съм толкова неграмотна, че чак сега разбрах разликата между Република Китай и КНР. Изобщо Тайван е Китай, но понеже са само 23 милиона, КНР е по известна с това име, а за тях е останало супер неправилното популярно Тайван, което реално е името на един от островите на Китайската република. Така или иначе драмата си е китайска и играят китайци на китайски :). Шегичка! Покрай седмицата на Свети Валентин реших да екперементирам с една тайванска драма, за първи път между впрочем, и втори ако броим един протяжен китайски исторически сериал , който толкова ме отегчи на 5та серия, че в момента не помня дори името му. 

Та да се върна на Love Buffet. Приятен за гледане. Няма някаква съществена мисъл в него. Има семпли романтични сцени, но като цяло си е ученическа история с вътрешни терзания. Сигурно има някакви прилики с БОФ. На мен ми беше забавен, може би защото се случват доста подобни на корейските драми неща, но не приличат на корейски – абе друг подход:

Главната героиня хич не е перфектна, но все пак се сдобива със сърцата на двама почти съвършени младежи - това е доста познато, разликата в образа и е, че не е твърде тъпа, не може да готви, но не е и несръчна и със сигурност няма за цел да дразни момчетата за да я харесат. Не крещи, а когато го прави има някакъв смисъл. Разбира се срещата между класите е глупава, те наследниците на голяма фирма отиват да живеят под наем на втория етаж на нейната къща, но пък почти не се набляга на това колко са различни като положение в обществото. Също наличието на досадни родители е ограничено до минимум. Всички грозни сцени с напиване и последиците от него просто не съществуват. Приятелите и конкурентите са готини. И магията на любовта е необяснима както винаги, но все пак има някаква правдивост в поведението на героите. Сълзи и самосъжаление има в умерени дози. Основния въпрос е : В кого съм влюбен/а? Е! На края все пак един от тях се попилява някъде по безсмислени причини за 2 години и като се връща драмата свършва.И това е всичко. И прилича и не прилича. Както казах особен смисъл няма, но става за гледане.


17.02.2015 Добрите намерения нямат нищо общо с добрите дела, нито че и двете започват с добри. Докато се мотам между Москва и Амстердам, пропускам маса новини и събития от азиатската поп сцена. Междувременно, бавно и полека наближи Китайската нова година и в голяма част от Азия вече почти 2 седмици светят червените фенери и гърмят фоеверки. Тая година - на дървената овца - вещаела предимно промени в ежедневието, не особенни финансови резултати и успехи в семейните съюзи и раждането на деца. Иначе казано някаква домошарска работа се очертава, в комплект с отказване от вредни навици ясно предвидимо на фона на слаби финансови резултати. Обаче каквото такова. Да ни е честита! И тъй като настъпва на 19-ти от сега желая щастие на всички!

Февруари - Подаръци и късмет по повод Лунната Нова Година !

26.01.2015

Времето лети и хич не му пука, че не ни остава време за живеене. Живота става все по бърз, а емоциите по-кратки. Има връзка нали? И докато аз плувам в собствената си супа от щастие, нещастие, раздели и събирания, самосъжаление и измислена гордост, изобщо докато се опитвам да се самокомпенсирам, светът се променя и живота става все по-малко забавен и все повече част от нечий друг живот. В Париж застреляха едни хора които рисуват картинки, в България поръчковите убийства станаха модерни. Интелектуалци осъдиха Блогъри за неспазването на граматическите правила. Появи се нова държава, която заплашва всички. И все още има хора които смятат, че Америка има друга цел освен да управлява света. Ако трябва да обобщя - Светът толкова се вглъби в проблемите си, че даже филмите за извънземни рязко намаляха. А годината току що смята да приключи първият си месец. Сега отивам да реша малко загадки в един куест на живо и после се връщам да словоблудствам по теми които са ми все още интересни и ме държат в кондиция и надежда, че Изтокът знае какво прави за разлика от Запада. Свободата на словото не изключва лицемерие. Добро утро!

Щастлива и успешна 2015 година! Много късмет, здраве и любов!

4.12.2014

Декември си дойде с МАМА 2014. С последните концерти от турнетата и с началото на голямото пазаруване. 

И тази година свърши, даже доста по бързо от очакваното го направи. 

МАМА 2014 раздаде куп награди и предизвика както голяма радост във фандомите, така и много разправии по форумите. Феновете както винаги не доразбраха и обявиха за шашма половината церемония . В общи линии, оценката е комплексна а формирането и става по следния начин : 

Онлайн гласуване - 10% (това всички го виждаме на страницата)

Интерес на публиката -  20%. (този критерий изследва популярността на даден изпълнител или парче според маркетингови проучвания)

Съдийство  - 20% (международни и местни музикални експерти, публикувани са в страницата на МАМА2014)

Продажби - 30% (това е супер точен критерий)

Интернет продажби - 10% ( и това е доста точно)

Селекционна комисия - 10%. (тия не ги разбрах кои са )

Даже е малко по сложно и от това защото реално процентите за Артист на годината например са леко различни :продажбите стават с тежест 20 за сметка Он лайн гласуването което се вдига и става също двадесет. 

За албум на годината пък критерия е практически 50% в ръцете на съдиите и 50% продажби - т.е. феновете изобщо не участват.

Всеки може да прочете регламента доколкото е написан всъщност тук.

Толкова за драмата, сега победителите. Има 3 категории:

Една международна - там "Артист на Азия " станаха EXO. 

Една със специални награди, в нея избора на феновете е за INFINITE и Girls' Generation-TTS, а за най-популярен артист е избрана IU.

И една категория : Competitive Category (за която всъщност всички гласувахме и имахме участие в избора).В нея големия победител безспорно е TAE YANG (най-добър артист, вокал и песен на годината). Последното, аз лично не го разбирам, не че Eyes, Nose, Lips е лоша песен, но пък и особено хубава не е. Не по-малко титулувани бяха и обявените за избор на Азия, EXO , които взеха наградите за стил, мъжка група и албум на годината. Техния триумф изглежда леко нагласен, като опит да се замажат всички скандали, които ги съпътстват напоследък. Това от една страна, от друга стана, те всъщност имат наистина много фенове и определено са на върха в момента. За статистиката: разгледах bg fecebook  групите за kpop  и установих, че в тяхната има над 1800 члена, докато всички останали рядко надвишават бройката 500, което си е повече от 3 пъти както и да го погледнем. И не, че това е критерий за целия свят, но по всичко личи – те са доволно популярни!

Какво още... Най-добрите изгряващи звезди са WINNER. Ailee със Singing got better победи (съвсем заслужено) в категорията за вокално изпълнение. Също съвсем заслужено (пристрастно казвам аз) CNBLUE с Can’t Stop взеха награда. Не знам дали са я очаквали, в същото време изнасяха концерт в Япония, та не си я взеха лично. В тази категория ( в моята си класация на заслужилите) влиза и награда за рап, която отиде при Epik High и Happen Ending (силно съм за!). Както и 2PM с Go Crazy! които спечелиха наградата за видеоклип. Всички победители тук.

Две думи за шоуто. Беше си мащабно и с особено хубаво начало според мен. Режисьорите показаха наистина сладки кадри и май микрофоните заглъхнаха само веднъж. 

Make it a December to remember!

Уебсайт в alle.bg