Tyxo.bg counter

UNLIMITED in SAITAMA

JAPAN ”UNLIMITED” TOUR in SAITAMA – 2013.01.09

Как попаднах на концерта:
Това се оформя като дълга история , в края на септември стана ясно, че ще прекарам началото на тази година в Токио. Търсейки какво бих могла да правя, прочетох че на 9.01 близо до Токио Кими ще направи един от концертите си от турнето за промотиране на албума " UNLIMITED” и започнах да търся билет. Така и не успях да намеря начин да купя, затова засипах официалните адреси на японския клуб Henecia с майли! И ... никакъв отговор ! Направо се отчаях, изпратих писмо до клуб в Русия, от където ми дадоха един майл адрес на член от Япония ииии най накрая някой ми отговори ! Ура! Ура беше в началото обаче, после прочетох дългото писмо в което , момичето ми обяснява че билетите за концерта се продават по 3 линии :1во на членове на клуба , 2ро всеки който се е включил в кабелната телевизия която ще излъчва новата драма с Кими , е добил правото да си купи 2 билета и трето , някаква лотария за която хората се записват и на която изтеглените печеливши номера, получават правото да купят концерта! Ума ми не го събра ! Говорим за концерт в зала която събира 50 000 човек??? Направо изпаднах в потрес... един вид шанс за билет няма... Освен всичко друго , ми обясниха , че имат стройна организация и че на фен митинги за да няма злоупотреби с билетите, при влизане всеки член на клуба се идентифицира с със своя оригинален ID номер! Направо ме разбиха с последната информация! Бях отчаяна , но Lafone ( така се казва моя ангел ) , ме увери, че ще направи всичко възможно да намери билет от продадените на записалите се в кабелната телевизия защото те няма как да бъдат идентифицирани ! Добрата новина, че за мен и за още едно момиче Дияна (от Сингапур ) са се намерили 2 билета и няма проблем да идем на концерта ! Започнаха дълги уговорки, в крайна сметка вече бях в Токио и се надявах да се случи всичко както се разбрахме. 
Деня на концерта :
В деня на концерта , lafone дойде до моя хотел (????) и ме взе , нямам думи, не оставят нищо на случайността тези Японци , няма толкова грижовни хора ! Носеше подарък за мен :брой на списание Choa ( даде ми и линк с превод на интервюто вътре на аглийски )( за това списание после, че вътре има ревюта с много снимки на концертте на BIGBANG , Lee Joon Gi, Jang KEUN Suk , Bi Rain – интервю от казармата и още толкова много неща че и истинско съкровище! Още един плакат , един сет с картички включващ големи картички ,малки колкото календарчета картички и сладък бележник от всеки лист на който ме гледа Kim Hyun Joong ! Сега не мисля, че има смисъл да ви обяснявам колко се радвам за подаръка .Нито какво е чувството да си толкова далеч и там някой без да те познава да е толкова мил и внимателен . Както и да е , аз също и носех подарък направихме си снимка за спомен и тръгнахме . Заедно отидохме до станция UENO която е огромна и честно казано като по чудо ( за мен) се срещнахме с останалите от нашата група – Дияна и съпруга и, и майка и дъщеря японки, на които дължахме билетите . Преди това се оказа че , lafone е изпратила една сестра (така се обръщат една към друга) която е била на мястото по рано да купи светещ стик за мен и за Диана , защото се очаквало че ще има огромни опашки ! Наистина нямам думи, как Henecia се грижат за гостите си ! От там се качихме на влак и след 43 минути бяхме на станцията на Арена Saitama. Мъжът на Диана ни направи една снимка от пред , предупредиха ни изрично да не носим фотоапарати,камери и прочие и да се опитваме да снимаме ( за тяхното отношение към това по късно ) получихме си билетите и светещите стикове и ни остана около 45 мин до настаняването. Пред самата Арена организацията беше абсщлютно безупречна ! Няколко палатки с хора на Henecia раздаваха баджове на членовете на клуба, само на японските , срещу клубна карта и билет ( тези баджове за много важни за тях но и това после ) . В други няколко палатки продаваха сувенири от този концерт, всъщност имаше останали само кърпи и чаши по това време ( те са знаели и затова организацията са стиковете ) . Още няколко палатки в които DATV ( единствената кабелна телевизия която излъчва корейска музика ,клипове и драми ) сключваше договори за абонамент . И няколко палатки в които се продаваше албума версия А,В,С – разликата между тях е че с всяка върви по 1 плакат на всеки плакат има по 4 месеца от годината ако купиш и 3те версии получаваш реално календар за годината ! В комплекта има CD с албума 11 песни и 3 инструментала и DVD с видеото на My Story и мейкинг филм за него ! Имаше и 2 големи DVD колекции ,но всичко е на японски и реших че албума ми е достатъчен. 
Въпреки огромното количество хора навън , тълпа няма бутане шум нито нещо с което да подскаже че там има хиляди хора . Изключение правеха викачите ( така им казвам аз ) хора с рупори които обясняваха да си гледаме билетите, колко време остава и да се насочваме към тези входове които са най близко до местата ни. От нашия вход до местата си вървяхме сигурно не повече от 5 мин. И имах чувтството , че няма хора, така спокойно и организираано беше всичко. Те се тъпяха в голямото фоае да снимат едни венци изпратени от различните клюбове агенции и кой ли още не и ги обсъждаха много ентусиазирано , но за съжаление нямаше как да разбера какво толкова ги вълнува. Фейс контрол нямаше ние бяхме в сектора на хората абонирани за ТВ, на другите места не знам как е било, но те казаха че баджовете които вземат от вън са задължителни когато влизаш . Явно контрола е на HENECIA a не на агенцията които прави концерта. 
Залата е огромна и беше пълна , ние бяхме на ниво 2 съвсем близо около 20 метра от сцената . Сцената беше голяма с 3 огромни екрана и някак направена в готически стил. Като цялата сцена беше заета от оборудването на групата . Всичко говореха ,как за първи път щяло да бъде като концерт и доста по късно си изясних какво значи това за тях. Двете Японки ни оставиха на местата ни и ни казаха да не мърдаме от там когато свърши концерта за да могат да ни намерят и изведат ! Абе … няма такова отношение , честно казано повтарям се но няма такава грижа ! Имахме време само колкото Диана да ми разкаже , че е голям негов фен, че това е 10 и концерт ( 4 държави, в Япония е идвала 3 пъти) , да ми по завижда че сигурно се вълнувам много понеже ми е първи и шоуто започна ! Тук една малко забележка, на разговорите след това се оказа супер куриозно ,че само аз не съм изненадана от концепцията на концерта . За тях всичко това изглеждало много новаторско – да е само той само с група и да пее през цялото време. Почти нямало говорене никакви игри с публиката никакви танци и смешни сценки – това много ги впечатли . Казах и че никога не е пял толкова много песни като брой 20+3 . Явно предишните ивенти са били съвсем друг стил. 
Концерта започна !
С HEAT ! Групата направи 3 мин инструментал и той блесна на сцената в дълго кожено палто с дънки и блуза с най-готината прическа на света, а докато пееше ( нямам думи – изобщо няма нищо общо с клипа – гласът му беше толкова силен и толкова рок звучеше – не е истина ). Цялата зала стана зелена от хилядите лаитстикове . Публиката стана на крака и не седна до края на концерта . И един странен факт . Докато той пее , цялата публика крещи пее с него и маха със стиковете . В момента в който той млъкне, цялата зала млъква инастава мъртва тишина никой не мърда ! Няма ръкопляскания ; За целия концерт пляскаха само веднъж преди биса . В началото беше много странно защото между първите 3 песни тишината по около 10 секунди беше оглушителна . После на тези места той говореше и вече не стоеше така не естествено цялата ситуация ! 
Пред него избухваха едни огромни огнени кълба ! Изпя 3 пени съпроводени с какви ли не светлинни ефекти и след тях поговори малко на публиката ( очаквам lafone да ми изпрати резюме на всичко което е казвал. Но като цяло те мълчат и когато каже нещо се смеят или когато ги попита нещо отговарят в хор . Понякога явно казва нещо сериозно защото в залата само кимат и се съгласяват. След това се редуваха песни с малко говорене. Имаше един специален момент когато той посочи някаква жена от публиката с която се е срещнал на сесия за автографи , която камерите показаха не знам какво е направила но тя оплака света показваха я поне 30 секунди докато той и говореше. Показаха и един възрастен мъж дошъл на концерта с него също имаше някаква закачка. Имаше един момент когато залата се раздели на 2 и всяка половина крещеше и тази която надвика получи неговото внимание – по скоро той отиде в техния край на сцената пуснаха бавна музика и той изтанцува не повече от 5 секунди някакъв секси танц а на екраните му показваха дупето . На входа ни раздадоха разноцветни хартийки и ни помолиха да направим самолети и когато той изпя I’m yours в един момент ние изпратихме самолетите към него защото сме негови завинаги , а той изпрати неговия към нас, защото : аз съм ваш и винаги ще бъда човек/мъж на моите фенове ( този мил момент ми го преведе Диана) . Той говореше малко на японски, но повече на корейски и имаше превод на думите му . Групата беше 5 човека + 3ма вокалиста ( един мъж и 2 жени). Басистката е жена и на клавирните също беше жена. Свиреха страхотно. Всичко което изпя, вкл стари песни вкл. Неща на SS501 беше с рок аранжимент . Преоблече се 3 пъти за много кратко всъщност основно смени блузата с тениски и връхните си дрехи : един път дълго кожено палто един път прословутото дънково яке и един кожен елек. И на двете му ръце имаше големи кожени гривни с катарами и камъни от вътрешната страна. Когато пя кис кис – може би публиката полудя най-много пуснаха 10 огромни топки балони в публиката докато пее и когато успеем да скъсаме някой от тях от него се изсипваха хиляди балони. На 2 от песните се качваше на една метална пръчка с която го разхождаха над залата близко до сцената . На някой песни валя сняг, на други падаха листа, на летс парти хвърчаха блестящи конфети . През цялото време имаше страхотни светлинни ефекти с лазери в най различни цветове. 
Финала:
В един момент всичко спря и всички изчезнаха от сцената . Хората безропотно седнаха и зачакаха. Пуснаха кратък филм ретроспекция на негови клипове и срещи в япония. После започнаха да излизат някакви надписи публиката отново скочи на крака и започна да отговаря с да и да крещи. Тогава на всички екрани се появи някакъв измервател на шума, всички започнаха да крещят името му и когато стигнаха до ниво 4 на шум всички се върнаха на сцената. Тогава се случи най якото : на 1вата песен на бис което беше по скоро гиг не знам как се казва дори го качиха на висока количка и започнаха да обикалят цялата арена с него. Спираха на всеки сектор и той пееше за нас. Ние бяхме на най-хубавите места в този момент аз бях на не повече от 2 метра от него : не съм си и представяла че ще го видя толкова от близо ! невероятно беше , гледах го в очите и той е прекрасен честна дума висок красив и толкова отдаден, толкова близко те кара да се чувстваш че мисля това е най скъпия момент от всичко за мен ! 
След 3 песни . Кими представи всеки един от хората на сцената , после всички започнаха да благодарят наредиха се в линия и се поклониха на публиката – тук тя ръкопляскаше крещеше и какво ли още не после всички се кланяха . 
Групата и Кими си тръгнаха , а хората кротко си събраха багажа и започнаха да излизат На гарата бяхме след около 10 мин . Взеха ни от нашите места заведоха ни до гарата поговорихме малко за емоциите и за това колко е било различно за тях. Казаха ми колко съм щастлива и колко малко хора са успели да го видят толкова от близо, понеже това го прави за първи път а и залата предполагала такава близост ! Пожелаха ни лек път и до нови срещи и си тръгнахме .
Има още много неща които ме впечатлиха но този пост стана толкова дълъг че ще пиша за това после.
p.s. Моля, извинете ме , че все още съм подвластна на емоциите и нямам време да редактирам този текст. Той е в суров вид, моля извинете ме за грешките ми. Ще се постарая да пусна снимките които Дияна успя да направи , когато ги получа. 

Снимки благодарение на Diana (thanks a lot!)

09.01.2013 Придобивките 
Уебсайт в alle.bg